Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

S. Moskova, Fenerbahçe’yi uğurladı

Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak isteyen Fenerbahçe, amacına ulaşamadı. S.Moskova karşısında Ari’nin attığı golle ilk yarıyı geride kapatan temsilcimiz, Alex’in 2. devre oyuna girmesiyle rakibi karşısında üstünlük kurdu, Sow skora denge getirdi: 1-1. Rakibin 10 kişi kalması umutları artırdı. İki kez direğe takılan Kanarya sonunu getiremedi, Devler Ligi’ne erken havlu attı. Fener, yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Alex krizinin gölgesinde Spartak Moskova ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçına hazırlanan Fenerbahçe, rakibi ile 1-1 berabere kalarak yoluna Avrupa Ligi’ne devam etmekle yetindi. Kadıköy’deki karşılaşma ‘Aykut-Alex hep beraber el ele’ tezahüratlarına son anda cevap veren ikilinin yan yana gelmesinin hemen ardından başlarken F.Bahçe, G.Antepspor maçının dizilişi ve taktiği ile sahaya çıktı. Öncelikle orta sahada rakibine üstünlük sağlamayı planlamayı düşünen Sarı-Lacivertliler, bu alanda topu kaptırınca kalesinde golü gördü. Dakikalar 6’yı gösterdiğinde McGeady’nin sağ kanattan yaptığı ortayı Ari, topu ağlara yolladı: 0-1. Erken golün şokunu atlatmaya çalışan Sarı Lacivertliler, 15. dakikada Krasiç’in sakatlanması ile ikinci şoku yaşadı. Aykut Kocaman’ın sağ açık yerine ısrarla sol kanatta görevlendirdiği Sırp yıldızın yerine ise bu mevkinin etkili ismi Stoch oyuna girdi. Ancak daha Emre’nin boşluğunu dolduramadan Alex gibi bir maestroyu ‘twitter polemiği’ ile kaybetme aşamasına gelen F.Bahçe, bir türlü organize olamadı. İlk yarının kalan bölümlerinde Stoch’un kişisel çabası da sonucu değiştirmeyince Rus ekibi soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Devre arasında ‘Acaba Alex oyuna girer mi’ diye düşünenler yanılırken F.Bahçe, ikinci yarıya hızlı başladı. Kanatları kullanarak rakip kalede etkili olmak isteyen F.Bahçe, maçın ilk ciddi atağına 52’de imza attı. Bu dakikada Mehmet Topal sol ayağı ile uzaktan sert vurdu. Fakat meşin yuvarlak üst direkten döndü. 56’da ise bu kez Spartak, Suchy ile direğe takıldı. Bu pozisyon adeta taraftarların yüreğini ağzına getirirken Kocaman çareyi Alex’e sarılmakta buldu. 58’de Selçuk ıslıklar eşliğinde yerini ve pazubendini Alex’e bıraktı. Sambacının girişi hem tribünleri hem de takımı ateşledi. 62’de önce Stoch, sonra Mehmet Topuz gole çok yaklaştı. Fakat gecenin adamı kaleci Dykan geçit vermedi. 69’da ise beklenen gol geldi. Alex’in kornerden gelen topunu önce Topuz aşırdı, sonra Sow kafayla tamamladı: 1-1. Bu golle moral bulan Kanarya, 80’de Zeeuw’un kırmızı kart görmesiyle rakip kaleye yüklendi. Ancak temsilcimiz, Sow’la yakaladığı mutlak gol pozisyonunu değerlendiremeyip maçı uzatmalara götüremedi ve Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.

[Maçın Analizi – Ali Aydın] ]Fener’in avantajını Alman hakem yok etti

Karşılaşmanın Alman hakemi Felix Brych, Spartak Moskova on kişi kalana ve Fenerbahçe’nin tek kale oynadığı bölüme kadar ciddi hatalar yaptı. Özellikle önemsiz yerlerde faul çalan Brych, temsilcimizin ataklarında aktif gol şansı olan pozisyonları bilerek ya da bilmeyerek durdurdu. 8. dakikada Sow’a atılan ara pasta Sarı-Lacivertli oyuncu, kaleciyle karşı karşıya kalmıştı. Kıdemsiz yardımcı hakem Stefan Lupp yanlış ofsayt ile önemli bir pozisyonu kesti. 37. dakikada Stoch’a yapılan bir faul var. Pozisyonun devamı bariz gol şansına dönüşmek üzereyken hakem yine oyunu durdurdu. Yani Spartaklı oyuncuya sarı kart göstermek için Fenerbahçe’nin avantajını dezavantaja çevirdi. Kırmızı kart olsaydı, doğruydu. Ancak önemli bir atak yok edildi. Fenerbahçe’nin Mehmet Topuz ve Mehmet Topal’la direkten dönen iki topu var. İşte bu pozisyonlar devam ettirilse idi Fenerbahçe’nin Devler Ligi’nde gruplara kalmaması işten bile değildi. İşte bu, hakemlerin çalmadığı bir düdüğün ya da avantajı gözetmeksizin çaldığı bir düdüğün nasıl sonuçlar doğurabileceğinin önemli bir örneğiydi. Spartak Moskovalı Zeeuw’un gördüğü iki sarı kart da doğruydu. 28. dakikada Mehmet Topuz’un sarı kart gördüğü pozisyonda kırmızı kart gösterebilirdi. Çünkü Topuz, Spartaklı futbolcunun direkt dizine basmıştı.

35’LİK TECRÜBE GEÇİT VERMEDİ

Spartak Moskova’nın 35 yaşındaki Ukraynalı kalecisi Andrey Diken, tecrübesini dün gece sahaya yansıttı. Üç tane yüzde yüz gol kurtaran Dikan, takımını Şampiyonlar Ligi’nde gruplara taşıdı. Deneyimli eldiven, kalesinde iyi yer tutarak temsilcimize gol fırsatı vermedi.

SELÇUK’TAN İSABETSİZ PASLAR

Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu’nun yerine orta alanda görev yapan Selçuk Şahin, dün gece çok eksikti. Kanarya’nın gol umutları Sow ile Kuyt’ı ara paslarla besleyemeyen tecrübeli futbolcu, oyundan alınarak yerini Alex de Souza’ya bırakmak zorunda kaldı.

KULVAR ARTIK AVRUPA LİGİ

Dakika 90+5… Skor 1-1… Spartak Moskova ceza alanı içinde kısa paslar yapan Fenerbahçe’de topla buluşan Musa Sow, penaltı noktasından kaleye de vurmadı, Gökhan Gönül’e pası da atamayınca Sarı-Lacivertliler, Avrupa Ligi’ne devam etmek zorunda kaldı.

AHMET UYKAN | İSTANBUL – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]