Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da son birkaç yılda bin okul kapandı

Her geçen gün nüfusu hızla azalan Ukrayna’da son yıllarda okullar öğrencisizlikten kapanmaya başladı.

2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasına birkaç gün kala Ukrayna Eğitim Bakanlığı ülkede son birkaç yıl içerisinde bin okulun kapandığını açıkladı.

Bu okullardan 650’si hâlihazırda tutuklu bulunan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko döneminde 350 okul ise son bir yılda kapandı.

Kapatılan okulların kapatılma sebeplerinin başında öğrenci azlığı dolayısıyla okulların birleştirilmesi geliyor. Bununla beraber kapanan okullar içerisinde yetersiz eğitim şartları ve fiziki şartların elverişsizliğinden kapatılan okullar da mevcut.

Eğitim Bakanı Dmitro Tabaçnik bu olumsuz tabloya rağmen yeni eğitim kurumlarının kazandırılması için il, ilçe belediyelerinde eğitime daha fazla bütçe ayırma gayretinde olduğunu da söyledi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]