Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ne uluslararası öğrencilerden büyük ilgi

İzmir’in yeni devlet üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’nde eğitim görmek isteyen toplam 196 uluslararası öğrenci, Aydınlıkevler Yerleşkesi’nde düzenlenen sınavlara katıldı. Diş Hekimliği için 10 kişinin seçileceği, iki aşamadan oluşan sınava katılan 89 öğrenci, sabahın erken saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı Aydınlıkevler Yerleşkesi’ndeki dersliklerde hazır bulundu.

Yunanistan, Türkmenistan, İran, Özbekistan, Filistin, Suriye, Ukrayna, Almanya, Tacikistan, Azerbaycan, Moritanya, ABD, İngiltere, Irak, Kosova, Arnavutluk, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Afganistan gibi ülkelerden yakınlarıyla beraber İzmir’e gelen öğrenciler, hocalar ve uzman gözetmenler eşliğinde ilk aşamada sabundan şekillerin yaptırıldığı uygulamalı sınava katıldı.

Misafir uluslararası öğrencilerin İngilizce mülakat sınavına ise Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tancan Uysal, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esra Uzer Çelik, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şükrü Enhoş, Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nazlı Çakır katıldı.

Uluslararası öğrenciler, imtihanda ‘Neden İKÇÜ?’, ‘İzmir’de eğitim görme tercih nedenleri?’ ve diş hekimliği mesleği hakkındaki teknik sorulara cevap verdi.

Dekan Prof. Dr. Tancan Uysal, fakültelerinin 10 kişilik kontenjanına 89 kişinin başvurduğunu, gösterilen bu yoğun ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını ve mezun edecekleri öğrencilerin ülkelerinde birer kültür elçisi olacaklarını vurguladı. Prof. Uysal, ilk yılında yüzde 100 İngilizce ile eğitime başladıklarını ve Türkiye’de en önde gelen referans bir diş hekimliği fakültesi olmayı hedeflediklerini söyledi. Dekan Uysal, “Eğitim kalitemizin yüksek olması, İzmir’in en modern diş hastanesinden birine sahip olmamız, yerli yabancı tüm öğrencilerin dikkatini çekiyor. Bunun yanında, fakültemizin eğitim dilinin yüzde 100 İngilizce olması, üniversitemizin uluslararası formatta bir üniversite olması ve uluslararası öğrenci oranının fazla olması ilgiyi artırdı.” diye konuştu. Dekan Uysal, önümüzdeki yıl daha fazla sayıda uluslararası öğrenci almak istediklerini ve yabancı öğrenci oranının toplam kontenjanın yaklaşık yarısı olacağını ifade etti.

İZMİR  | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]