Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

BDT devlet başkanları Aşkabat’ta buluşacak

Bağımsız Devletler Topluluğu’na (BDT) üye ülke devlet başkanları toplantısı Aşkabat’ta yapılacak. Zirvenin 1-2 Kasım tarihlerinde yapılması bekleniyor.

Zirve öncesinde örgüte üye ülke daimi temsilcileri, Belarus’un başkenti Minsk şehrinde bir araya geldi. BDT İcra Sekreteri Sergey Lebedev, Aşkabat’ta yapılacak BDT Devlet Başkanları ve Dışişleri Bakanları toplantılarının gündem maddelerini görüştüklerini ifade etti.

Liderlerin Aşkabat’ta güvenlik konularını ele alacağını belirten Lebedev, sınır güvenliği ve kolluk görevlileri arasındaki işbirliğinin arttırılmasına yönelik konuların görüşüleceğini dile getirdi. BDT İcra Sekreteri, ayrıca zirvede önümüzdeki yıl BDT kapsamında çevre yılı ilan edileceğini ve bundan dolayı bu konu üzerinde de durulacağını söyledi.

Lebedev’e göre, BDT dışişleri bakanlarının ise ağırlıklı olarak ülkeler arasındaki ekonomik işbirliğini konuşmaları bekleniyor.

Türkmenistan’ın bu yıl dönem başkanlığını yaptığı BDT’ye; Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Ermenistan, Azerbaycan, Moldova, Ukrayna ve Belarus üye.
Aşkabat yönetimi, Mayıs ayında BDT Başbakanlar zirvesine de ev sahipliği yapmıştı.

CEMİL YILDIZ | AŞKABAT – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]