Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Anketlere göre Ukrayna’da meclise 4 parti girecek

Ukrayna’da 28 Ekim’de yapılacak genel seçim arifesinde birkaç araştırma merkezinin ortaklaşa yaptığı anket sonuçlarına göre, ülkedeki yüzde 5’lik barajı sade 4 parti aşarak meclisle girebilecek.

Ankete göre seçim sonrası meclise geçebilecek partilerin listesi şu şekilde: iktidardaki Bölgeler Partisi, tutuklu lider Yuliya Timoşenko’nun partisi Anavatan (Batkivşina), dünyaca ünlü boksör Vitaliy Kiliçko’nun partisi Darbe (Udar) ve Ukrayna Komünist Partisi.

Ankette seçimlerde oyunuzu kime vereceksiniz sorusuna katılımcıların yüzde 19,6’sı oylarını Anavatan Partisine, yüzde 19’u Bölgeler Partisi’ne, yüzde 9,5’i Darbe Partisi’ne ve yüzde 7,5’i Ukrayna Komünist Partisi’ne şeklinde cevap verdi.

Aynı zamanda seçim anketlerine göre seçimlerde; Ukrayna İleri Partisi’nün yüzde 3,5 oranında, Svoboda yüzde 3,2 oranında; Milli Parti’nin yüzde 1,1 oranında; Bizim Ukrayna’nın yüzde 0,6 oranında ve Radikal Parti ise oyların yüzde 0,4’ünü alacak.

10 bin 979 kişinin katıldığı anket 27 Temmuz – 9 Ağustos tarihleri arasında Ukrayna genelinde yapıldı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]