Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da 504 yerleşim yeri haritadan silindi

Ukrayna Bölgesel Gelişme ve İmar Bakanı Vladimir Yatsuba, 1+1 TV kanalında yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın bağımsızlığını kazandığı günden bu yana 504 yerleşim biriminin haritadan silindiğini söyledi.

Televizyondaki bir tartışma programına katılan Yatsuba, son 4 yılda köylerden göç nedeni ile 117 yerleşim biriminin haritadan silindiğini belirtti. Ukraynalı bakan, ülkenin Sovyetler Birliği’nden bağımsızlığın ilanından bu yana ise yok olan yerleşim birimi sayısının ise 504 olduğunu söyledi. Bakan Yatsuba köylerin göç verme nedeninin köylerde hastane ve okul bulunmamasına bağladı.

Ukrayna’nın eski Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko, geçtiğimiz Haziran ayında kan kaybeden bölgelerin öncelikli olarak kalkındırılması için bir talimat vermişti.

BM ayrıca 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 70’sinin kentlerde yaşayacağına dikkat çekiyor.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]