Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, yılın ilk yarısında tarımdan 5 milyar dolar kazandı

Ukrayna tarım ürünlerinde yılın ilk yarısında dış ticaret fazlası verdi. İhracat oranları, ithalatını geçince ülkeye 5 milyar dolar gelir geldiği bildirildi.

Ukrayna Tarım İş Kulübü’nden yapılan açıklamada, 2012 yılın Ocak-Temmuz aylın arasında tarım ürünlerinin ihracatı 9,1 milyar doları buldu. Söz konusu dönemde ülkenin ithalatı 4,2 milyar dolara eşitti.

Ukrayna böylece tarım ürünlerin ihracatından net 5 milyar dolar gelir elde etti. Ukrayna’nın tarımdan elde ettiği gelirler geçen senenin aynı döneme nazaran yüzde 60 oranında artış kaydetti.

Ukrayna tarım ürünlerini toplam 141 ülkeye ihraç ediyor ve ihracatın yüzde 50’sini: Mısır, Rusya Federasyonu, Hindistan, İspanya, İran ve Türkiye’ye yapıyor.

Tarım ürünleri ihracatı yapan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan Ukrayna’nın ihraç ürünlerinin yüzde 50’si; ayçiçeği ve mısırdan oluşuyor.

Ukrayna’nın tarım ürünlerin ihracatında ilk sıralarda; buğday, soya, peynir, arpa, soya küspesi, tohum ve şeker olduğu belirtildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]