Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Başbakanı: Düşük mahsul gıda fiyatlarını etkilemeyecektir

Ukrayna’da kış aylarının sert ve yaz ayların kurak geçmesi nedeniyle beklenen seviyede mahsul alınamayacak.

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, bu yıl beklenen düşük ürün rekoltesinin ekmek ve diğer ana gıda ürünlerin fiyatını etkilemeyeceğini söyledi. Zaporoj Bölgesi’ni ziyaret eden Azarov yaptığı açıklamada sadece Zaporoj Bölgesinde geçen seneye oranla 800 bin ton az tahıl hasadı gerçekleştiğini belirtti.

Geçtiğimiz sene Zaporoj’da 2 milyon 200 bin ton tahıl ürününün alındığı ifade edildi. Azarov, Ukrayna’nın genelinde tahıl kaybının 8 milyon tona ulaşabileceğini bildirdi.

Ukrayna Başbakanı Azarov: “Spekülatörler şimdiden baş kaldırdı. Bu sefer 2003 ve 2010 yıllarındaki düşük mahsulden dolayı fiyat arttırılması hadisesi yaşanmayacak.

Yüksek tahıl fiyatlarına rağmen ekmek, süt, yağ ve diğer ana gıda ürünlerdeki fiyatlar artmayacak. Devletin rezervleri var ve yerel piyasayı rezervlerden destekleyeceğiz” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]