Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Hakkari’de 4 karakola yönelik eş zamanlı saldırıda 8 şehit verildi

Hakkari’nin Geçimli Karakolu ile Çukurca’da üç ayrı karakola teröristlerce gerçekleştirilen eş zamanlı saldırıda 6 asker ve 2 köy korucusunun şehit olduğu, 15 civarında asker ve köy korucusunun yaralandığı, 13 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 23.00 sıralarında Hakkari’ye 40 kilometre mesafedeki Geçimli Karakolu ile Çukurca’nın Üzümlü ve Karataş karakolları ile 20’nci Sınır Jandarma Tugayı’na bağlı Darsinki Tepesi’ndeki askeri üs bölgesine PKK’lı teröristlerce eş zamanlı olarak roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzelendi. Karakolda görevli askerlerin hemen karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre, 6 asker ile 2 geçici köy korucusunun şehit olduğu öğrenildi. Çatışmalarda 15 civarında asker ve korucunun yaralandığı, 13 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtiliyor. Yaralılar, çok sayıda ambulans ve helikopterle Hakkari Devlet Hastanesi ile Hakkari Asker Hastanesi’ne kaldırıldı.

Uzun süre devam eden çatışmanın ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edildi. Saldırıya uğrayan karakolların çevresi ile teröristlerin kaçış güzergahları toplar ve Kobra helikopterleri tarafından yoğun ateş altına alındı. Operasyonlar devam ediyor. Yollarda geniş güvenlik önlemleri alındı.

Çatışmaların en yoğunu Geçimli Karakolu’nda yaşandı. Çukurca’ya 7 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş bölgesindeki jandarma karakolunun yakınlarında çatışmalardan sonra yangın çıktı. Yangına çevrede bulunan kuru otların sebep olduğu belirtildi. Silah sesleri ve top atışları ilçe merkezinde de duyuldu.

Şehit Kamil Çelikkaya’nın bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı şu şiir ise dikkat çekti:

Konuyorsa dala bölücü leş kargaları dal kesilsin!
Bölücüler şehre kadar iniyorsa dağdan, yol kesilsin!
Eğer ki askerime kurşun sıkıyorsa, kol kesilsin!
Bu vatana ihanet eden baş ise baş kesilsin!
Türk Allah-u Teala’nın kılıcıdır boyun eğmeyen taş kesilsin.

MEHMET GÜNGÖR | HAKKARİ – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]