Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AB’den Ukrayna’ya vize kolaylığı

Brüksel’de, Avrupa Komisyonu’nun Genişleme ve Komşuluk Politikalarından Sorumlu Komiseri Stefan Füle ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstantin Grişenko Ukrayna ile Avrupa Birliği (AB) arasında vize rejiminin basitleştirilmesine ilişkin anlaşmayı imzaladı.

Avrupa Komisyonu 5 Temmuz’da Avrupa Birliği Konseyine AB ile Ukrayna arasındaki vize rejiminin basitleştirilmesi Anlaşmasına bazı değişiklikler getirmeyi önermişti. Yapılan çalışmalar sonucunda uluslararası yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüler ve gazeteciler için vize başvurusu sırasında istenen belgeler basitleştirildi.

Ayrıca vize kolaylığından; gazetecilerin yanında bulunan teknik personel, AB ülkelerinde akrabası olanlar, tedavi maksatlı AB’ye giden hasta ve refakatçileri, AB’de düzenlenen etkinliklere katılmak üzere giden dini kuruluşların temsilcileri ve sivil toplum temsilcileri, uluslararası sergi, sempozyum ve seminerlere katılmak için AB’ye giden kişilere vize prosedürleri kolaylaştırıldı.

Yeni anlaşmaya göre uzun süreli verilecek vizelerin daha net tanımı da yapılarak; kime, ne zaman ve hangi süreliğine verileceği gibi konulara netlik getirildi.

Böylece en fazla 5 yıllık olan uzun süreli vizeler; milli ve yerel hükümet ve parlamento üyelerine, Anayasa ve Yüksek Mahkeme üyelerine, yasal olarak AB ülkesinde ikamet edenlere, Ukrayna vatandaşları ile olan iş ortaklıkları, eş, çocuk ve ebeveynlerine ve düzenli iş hedefleri ile AB’yi ziyaret eden işadamlarına verilecek.

Yeni düzenlemeye göre çok girişli çıkışlı 1 senelik vizeler; uluslararası taşımacılık yapan şoförlere, uluslararası tren seferleri yapanlara, ilmi spor veya kültür etkinliklere katılanlara, uluslararası spor karşılaşmalarına katılan sporculara, seminer ve konferansa katılmak üzere giden STK temsilcilerine, uluslararası sergi ve konferanslara katılan kişilere ve dini liderlere verilecek.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]