Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kazakistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçildi

Kazakistan tarihinde bugün önemli bir sayfa açıldı. Kazakistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi(BMGK) geçici üyeliğine seçildi.

Birleşmiş Milletler(BM) Genel Kurulu’nda yapılan oylamada Kazakistan 193 üye ülkeden 138’inin oyunu alarak geçici üyeliğe seçildi.

Asya-Pasifik grubunda Malezya’dan boşalan koltuğa Tayland ile yarışan Kazakistan, adaylık için gerekli 129 oydan fazlasını alarak büyük bir başarıya imza attı.

2017-2018 yılları arasında görevi üstlenecek olan Kazakistan, üyelik sürecinde başarılı bir lobi çalışmasına imza attı. Kazakistan, üye seçilmesi durumunda bölgesel ve küresel barışa katkıda bulunacağı vaadinde bulundu.

BMGK ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa’dan oluşuyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Birleşmiş Milletler ‘in, üye ülkeler arasında güvenlik ve barışı korumakla yükümlü, en güçlü organı. Birleşmiş Milletler ‘in diğer organları sadece tavsiye kararı alabilirken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararları, tüm üye ülkeler açısından bağlayıcılık taşımaktadır. Bu bağlayıcılık, üye ülkelerin tamamına yakını tarafından imzalanmış olan Birleşmiş Milletler Tüzüğü’nde açık bir şekilde belirtilmiştir. Daimi üyelerin veto hakları, BM’nin bu kurumunu tam anlamıyla demokratik bir kurum olmaktan çıkarmaktadır.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararları, üye ülkeler tarafından verilen bir önergenin, 15 üye ülkeden dokuzu tarafından kabul edilmesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi ülkelerden birinden ret oyu almamış olması şartıyla alınıyor.

ASTANA – MuhabirAjans

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]