Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

BDT ülkelerine göre Ukrayna ekonomisi daha iyi

Ukrayna, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeler arasında düşük enflasyon, istikrarlı fiyatlar ve perakende satışların artışında ikinci sırada olduğu bildirildi.

Ukrayna Devlet İstatistik Kurumu’na göre Ocak-Mayıs verilerine göre BDT ülkeleri içerisinde en düşük enflasyon yüzde 0,4 oranı ile Ukrayna’da en yüksek enflasyon ise yüzde 8,5 ile Belarus’ta kaydedildi.

Öte yandan İstatistik Kurumu verilere göre Ukrayna, BDT ülkeleri içersinde GSYİH büyüme oranında yüzde 2 büyüme ve sanayi ürünlerin üretimindeki yüzde 0,7 oranındaki artış ise oldukça geri sıralarda.

Gıda fiyatlarında düşük enflasyonun görüldüğü ülkede geçtiğimiz bir sene içerisinde sanayi ürünleri ise yüzde 5 oranında pahalandı.

Bu rakamları değerlendiren uzmanlar ülkedeki ekonomik durumun istikrarlı olarak niteleyerek sanayide kriz olmadığını, yerel para birimin değer kaybetmeyeceğini öne sürdü.

Uzmanlara göre önümüzdeki dönemde memur ve emekli maaşlardaki gecikme olmayacak ama GSYİH’ta büyüme olmazsa (ana unsur sanayi üretimi durursa) seneye Ukraynalıları sıkıntılı bir dönem beklediği belirtildi.

Öte yandan Ukrayna Analitik Değerlendirme Merkezi’nden yapılan açıklamada ise Kırgızistan haricinde BDT ülkelerin ekonomisinin ortalama olarak aynı olduğu belirtildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]