Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Şampiyonlar Ligi’nde 3. tur eşleşmeleri belli oldu

Şampiyonlar Ligi’nde 3. tur eşleşmeleri belli oldu. Geçtiğimiz sezonu ikinci sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi eleme maçı oynama hakkı kazanan Fenerbahçe’nin rakibi Romanya’dan FC VASLUİ takımı oldu.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Romanya’nın FC VASLUİ takımıyla eşleşen Fenerbahçe, ilk maçı 31 Temmuz veya 1 Ağustos’ta İstanbul’da, rövanşı ise 7 veya 8 Ağustos’ta Romanya’da oynanacak.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu kuraları İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde çekildi. Kura çekiminde Fenerbahçe’yi Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar ile Profesyonel Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya temsil etti. Sarı – lacivertli ekip bu turu geçtiği takdirde, play-off turundaki rakibi 10 Ağustos’ta çekilecek kurayla belli olacak. Fenerbahçe play-off turunu da geçerse Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalacak.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda organizasyona veda eden takımlar Avrupa maceralarına UEFA Avrupa Ligi play-off turundan devam ederken, Şampiyonlar Ligi play-off turunda elenen ekipler ise UEFA Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılma hakkı elde edecek.

FC VASLUİ

2002 yılında Romanya 3’ncü Lig takımlarından Victorıa Galati’nin Vaslui’ye taşınmasının ardından kurulan Vaslui takımı, 2004-2005 sezonunda 2’nci ligi şampiyon bitirerek 1’nci lige yükseldi. İlk sezonunda ligi 14’ncü sırada bitiren Vaslui, yaptığı başarılı çıkışla 2008-2009 sezonundan itibaren Avrupa kupalarında mücadele etmeye başladı.

2009-2010 sezonunda Yunanistan’ın AEK Atina, 2010-2011 sezonundaysa Fransa’nın Lille takımlarına UEFA Avrupa Ligi play-off turunda elenen sarı – yeşilli ekip, geçtiğimiz sezonsa play-off turunda Çek Cumhuriyeti’nin Sparta Prag takımını eledikten sonra D Grubunu Sportıng Lizbon ve Lazio’nun ardından 3’ncü bitirerek Avrupa macerasını tamamladı.

Romanya 1’nci ligindeki en iyi başarısını elde ettiği 2011-2012 sezonunu, ligi şampiyon bitiren Cluj’un 1 puan gerisinde 2’nci sırada tamamlayan Vaslui, 2009-2010 sezonundaysa Romanya Kupası finalinde penaltılarla yine Cluj’a kaybetti.

Teknik direktörlüğünü 41 yaşındaki Marius Sumudica’nın yaptığı Vaslui takımının önemli oyuncusu ise geçtiğimiz yıl Romanya ligini 27 golle gol kralı olarak tamamlayan Brezilyalı forvet Wesley. 2012-2013 sezonu için transfer çalışmalarına devam eden Vaslui takımı şu ana kadar kadrosunu Portekiz ligi ekibi Olhanense’den Caue, Leıxoes’ten Eduardo Jumisse, Feirense’den Fernando Varela gibi oyuncuları kattı.

Takımda geçen sezon 30 maçta görev alan savunma oyuncusu Paul Papp ise İtalya ligi ekiplerinden Chievo’ya transfer oldu. Vaslui, maçlarını 9 bin 240 seyirci kapasitesine sahip olan Municipal Stadı’nda oynuyor.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki tüm eşleşmeler şöyle

Fenerbahçe – Vaslui (Romanya)
Motherwell – Panathinaikos
Dinamo Kiev – Feyenoord
Kobenhavn – Club Brugge
Maribor / Zeljeznicar – Dudelange / Salzburg
BATE Borisov / Vardar – Skënderbeu / Debreceni
Cluj – Slovan Liberec / Shakhter Karagandy
Anderlecht – Shamrock Rovers / Ekranas
Buducnost / Slask Wroclaw – New Saints / Helsingsborgs
Ulisses / Sheriff – Ludogorets Razgrad / Dinamo Zagreb
Celtic – Helsinki / Reykjavík
Molde / Ventspils – Flora Tallinn / Basel
Zilina / Hapoel Kiryat Shmona – Neftçi / Zestafoni
Limassol / Linfield – Valletta / Partizan

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]