Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Hafta sonu müftülükte çocuk festivali yapıldı FOTO

Ukrayna Müslümanlar Dini İdaresi bünyesindeki Kadın Kulübü yönetimi tarafından; “Çocuklarımızın parlak geleceği” başlığı altında bir festival düzenlendi.

Başşehir Kiev’deki Er – Rahma Külliyesi’nde, 4 Nisan Pazar günü gerçekleşen Kiev etkinliğe farklı etnik kimliklere sahip 150’nin üzerinde çocuk katıldı.

Çocuk Festivali, Ukrayna Müslümanlar Dini İdaresi çatısı altındaki “İrşad” okulundan bir talebenin Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Akabinde düzenlenen çeşitli kültürel ve dini bilgiler yarışması oldu.

Ayriyeten çeşitli oyunlar oynayan çocuklar çok sevinçli ve neşeli bir hafta sonu zaman geçirdi.

Ukrayna Müftüsü Şeyh Ahmed Tamim bütün çocuklara hediyeleri dağıtıp kutlamanın sonunda bu festivale iştirak eden ve düzenleyenlere teşekkür etti.

Müftü Tamim; “Bu sevinç dolu festivalin hedefi çocuklarımızın güzel terbiye ve faydalı bilgi almasını sağlamak. Biz onların geleceğini korumak ve Ukrayna’da salih nesiller yetiştirip yaşatmak istiyoruz.” dedi.

Çocuklardan birisinin okuduğu ezanla birlikte cemaatle öğle namazının eda edilmesinin ardından farklı milletlerden oluşan 500 kişilik cemaat öğle yemeğini de birlikte yedi.

Festivale katılan çocuklar aileleriyle birlikte devam eden cami inşaatında fotoğraflar çektirdi.

Çocuklar aileleriyle birlikte bir dahaki festivali beklemek üzere sevinçli bir şekilde ayrıldı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]