Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erdoğan devreye girdi, Türk domatesi yeniden Ukrayna pazarında [ÖZEL]

Ukrayna ile Türkiye arasında son dönemlerde yaşanan domates sorunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile görüşmesinden sonra kısmen çözüldü. Ukrayna sınırlarında bekletilen domates yüklü 110 Türk TIR’ı ülkeye giriş yapmaya başladı.

Ukrayna sınırlarında bekleyen Türk TIR’larının kontrollü bir şekilde geçişine izin verilirken Ukrayna’nın 4 Haziran’da başlattığı; domates, patates, patlıcan ve biber ithalatını geçici olarak durdurma kararı hâlihazırda devam ettiği için yasak kalkana kadar Türkiye’den, Ukrayna için bu türden yeni ürün çıkışı yapılamayacak.

Ukrayna Tarım Bakanlığı yetkililerinin zararlı hakkında yerinde bilgi almak ve sorun hakkında görüşmek üzere Türkiye’ye yapacakları ziyaret sonrasında ithalatı durdurma kararını kaldırması tamamen bekleniyor. Konuya ilişkin Cihan’a konuşan Kiev Ticaret Başmüşaviri Mehmet Ali Erkan, Ukrayna tarafının her hangi bir uyarıda bulunmadan bir anda Türk sebzelerine karşı ithalat tedbiri aldığını ve Türkiye’den ürün getiren TIR’ların sınır kapılarında mağdur olduğunu bildirdi.

Mehmet Ali Erkan, “Başbakanımız ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Türkiye’de, İstanbul’da yapılan zirvede görüşmeleri oldu. Başbakanımız durumu izah etti ve Yanukoviç bu konuyla ilgili makamlara çözüm yolunda talimat vereceğini bizzat beyan etti.” dedi. Başbakan Erdoğan’ın girişimleri ile birlikte sınır kapısında bekleyen 110 TIR’ın mağduriyetin ivedililikle giderildiğine dikkat çeken Erkan, konuyla ilgilenmek üzere Türkiye’den gelen heyetin görüşmeleri akabinde iki ülke arasında bu tür sorunların ileride yaşanmaması için bir ortak memorandumun parafe edildiğini belirtti.

 

YUNUS ERDOĞDU KİEV CİHAN

 

HABERİ ZAMAN GAZETESİ’NDE DETAYLI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

 

HABERİ GOOGLE’DA OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]