Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Hama katliamında ağır bilanço: 305 ölü

Suriye ordusu tarafından gerçekleştirilen yeni Hama katliamının ağır bilonçosu ortaya çıktı. Suriye Milli Konseyi, Suriye ordusunun Hama’nın Tiremse kasabasına yönelik ağır silahlarla gerçekleştirdiği katliamda aralarında kadın ve çocukların olduğu 305 kişinin öldüğünü açıkladı. Konsey ayrıca, 3 ayrı ailenin tüm üyelerinin boğazları ve kesilerek öldürüldüğünü bildirdi.

Suriye Milli Konseyi, Suriye ordusu tarafından dün Hama’nın Tiremse kasabasına yönelik gerçekleştirdiği katliam ile ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, Tiremse’de kadın ve çocukların da aralarında olduğu 305 kişinin öldüğü ifade edildi.

Suriye Yerel Devrim Komiteleri ise Suriye ordusunun dün sabah saatlerinden itibaren Tiremse’yi uçaklarla hava saldırısının yanı sıra top atışları ile bombaladığını kaydederek, ölenlerin arasında kadın, çocuk ve yaşlıların olduğunu aktardı.

Suriye Milli Konseyi Başkanı Abdulbasıt Seyda, son durumu “felaket” olarak nitelendirerek, ülkede 3 gün boyunca yas ilan etti.

Öte yandan Suriyeli muhalifler, Tiremse katliamı görüntülerini sosyal paylaşım sitelerinede yayınladı. Görüntülerde yan yanı dizilmiş halde çok sayıda ceset dikkat çekiyor.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan, Tiremse katliamı ile ilgili yaptığı açıklamada Esed yönetimini veridiği sözleri tutmamakla suçladı. Annan yaptığı açıklamada, Suriye hükümetinin ağır silah kullanarak verdiği sözleri yerine getirmemekle eleştirdi.

AMMAN | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]