Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Euro 2012’de statların iletişimi için 32 milyon dolar harcadı

Polonya ve Ukrayna’nın müşterek düzenlediği Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2012’de, ‘UkrTelekom’ basın mensuplarının haberlerini geçmesi için statların internet alt yapısına 260 milyon hrıvnya (32 milyon 500 bin dolar) harcadı.   

Konuya ilişkin açıklama yapan, UEFA Yetkilisi Martin Cullen de Ukrayna’da geçen Euro 2012 şampiyonasının güzel geçtiğini ve maçların canlı yayın akışının da pürüzsüz şekilde gerçekleştiğini ifade etti.

UkrTelekom her stada 130 kişilik maç sunucusu ve 180 foto muhabir için yer ayarladığı belirtildi. Ülkedeki statlarda görevli basın mensuplarının kesintisiz iletişim sağlaması için UEFA ile ilgili yapılara 500 kilometre fiber optik kablo çekildiği bildirildi.

Ukrtelekom Kamu Anonim Şirketinin Başkan Vekili İgor Kravets: “Biz hiç bu kadar büyük sipariş almamıştık. İlk başta bir ekip sorunu yaşadık, çünkü Avrupa normları farklı ama üstesinden başarıyla geldik” dedi.

Ukrtelekom’un Euro 2012’ye yaptığı toplam yatırım miktarı 32 milyon 500 bin doları buluğdu ifade edildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]