Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Starbucks ve Netflix’in ‘deprem’ sonrası suskunluğu sosyal medyada tepki çekti

Starbucks, Yahudiler Ukrayna'ya yeni yıl kutalamaya geldiklerinde ücretsi sıcak çay kahve sebili kurdu. 50 bin Yahudiye günlerce ücretsiz servis verdi.

Dünyada en çok şubesinin bulunduğu ülkelerden biri olan Türkiye’de Starbucks’ın ve yine Türkiye’de binlerce abonesi olan Netflix’in, deprem felaketine ilişkin henüz bir taziye mesajı bile paylaşmaması, sosyal medyada tepki çekti. Twitter’da #StarbucksBoykot ve #NetflixBoykot etiketleri Türkiye gündemine girdi. Ayrıca Ekşi Sözlük’te de onlarca yazar ‘boykot’ çağrısı yaptı.

Depremin ilk anlarından bu yana birçok marka, ya maddi yardım aracılığıyla ya da deprem bölgesine manevi destek sağlayarak afetzedeler için seferber oldu.

Öte yandan firmalar sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla Türkiye’ye geçmiş olmuş dileyerek, depremde hayatını kaybedenlere de başsağlığı diledi.

Starbucks, Yahudiler Ukrayna’ya yeni yıl kutalamaya geldiklerinde ücretsi sıcak çay kahve sebili kurdu. 50 bn Yahudiye günlerce ücretsiz servis verdi.

FOTO GALERİ | Hasidik Yahudileri, yeni yılı kutlamak için Ukrayna’da

STARBUCKS VE NETFLIX’TEN 3 GÜNDÜR PAYLAŞIM YOK

Bu süreçte, Türkiye’de yüzlerce şubesi olan ünlü kahve zinciri Starbucks ve yine Türkiye’de binlerce abonesi bulunan dijital yayın platformu Netflix’in suskunluğu ise sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Her iki markanın da depremin olduğu ilk günden bu yana hiçbir paylaşım yapmaması dikkat çekti.

Twitter’da #StarbucksBoykot ve #NetflixBoykot etiketleri Türkiye gündemine girerken Ekşi Sözlük’te açılan ‘starbucks türkiye’nin depremle alakalı tutumu’ başlığı da yorum yağmuruna tutuldu.

Bu tepkilerin ardından Starbucks sosyal medya hesabından, “Starbucks Türkiye olarak bu zor günlerde; Depremin ilk anından itibaren deprem bölgesindeki yöneticilerimizle irtibat halindeyiz ve yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bölgede yer alan 54 mağazamızdaki 600 çalışanımız ve yakınlarından oluşan binlerce kişilik ailemize ve bölge halkına destek olmaya çalışıyoruz. Deprem bölgesinde güvenlik kontrolü tamamlanan ve operasyonel olarak uygun olan mağazalarımızın kapılarını açtık. Arama kurtarma alanlarında, yurt genelinde afet koordinasyon merkezlerinde yapılan gönüllü destek çalışmalarında ve bölgeye ulaşmaya çalışan arama kurtarma ekiplerine yol mağazalarımızda güvenlik kuralları çerçevesinde ikram sağlıyoruz.Bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Felakette hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz” notuyla beraber şu açıklamayı yayınladı:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]