Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Hocaefendi’nin, Gezi Parkı açıklamasına yapılan yorumlara cevap!

Fethullah Gülen Hocaefendi, Taksim Gezi Parkı gerilimine ve sorunun temeline ilişkin önemli değerlendirmelerde (Değerlendirmeler için tıklayınız…) bulunması üzerine çok sayıda yorum yazıldı çizildi. “www.herkul.org” isimli internet sitesi yapılan yorumlara ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamada;

“Kıymetli arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi, dünkü 323. Nağme’de “Taksim Gezi Parkı Hadiseleri ve Problemlerin Temeli” başlığıyla Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin açıklamalarını yayımladık.

Son günlerde meydana gelen bir kısım üzücü hadiseler karşısında Hocamız ızdıraplarını kamuoyuyla paylaştı. O güzel sohbet içinde herkesi bir iç muhasebeye davet etti. Nefis sorgulaması yapabilmemiz için kapılar araladı, öz eleştiriler yaptı, çözüm önerileri sıraladı. Elhamdulillah, aldığımız e-maillerde, gelen mesajlarda ve medyaya akseden yorumlarda gördük ki muhterem Hocaefendi’nin değerlendirmeleri büyük bir hüsn-ü kabulle karşılandı.

Bu arada, yanık bir yürekle ve derin bir mesuliyet duygusuyla yapılan o güzel konuşmadan bile başka manalar çıkaranları da -maalesef- müşahede ettik. Bir kısım önyargılı insanların sohbeti dinlemeden ya da açıklama metnini okumadan menfi yorumlar yazmalarını hiç kâle almıyoruz. Ne var ki, tahsil görmüş, yazıp çizen olarak tanınmış bazı kimselerin dahi söylenenleri anlama gayretinin en küçüğünü olsun göstermemeleri karşısında şaşırmamak ve “Herhalde bu kadarı da ancak tahsille mümkün olur.” dememek elde değil.

Mesela Hocamız insan yetiştirme ile ilgili çok önemli ikazlarda bulunmuştu; bunu adeta zorla nesiller yetiştirme gibi takdim ederek konuyu bambaşka bir mecraya savuranlar gördük. Oysa Hocaefendi hayatını eğitime vakfetmiş bir insandır ve “yeni nesil”den muradı, bütün insanlığa hizmet edecek ve iyiliklerle dopdolu yaşayacak fertlerin yetişmesidir. Bu masum talebi zoraki bir nesil dayatması ile irtibatlandırmayı iyi niyetle ve selim düşünceyle bağdaştırmak mümkün değildir. Bunun böyle olmadığına Hocamızın teşvikiyle dünyanın dört bir yanında açılan ve her dinden her ırktan öğrencinin mutluluk içinde eğitim gördüğü okullar şahittir.

Diğer taraftan, muhterem Hocamız, meselelerin çok erken fark edilmesini ve hafife alınmamasını arz ederken karınca benzetmesi yapıyor. Teşbihin önüne sonuna bakıldığında bunu göstericilerle doğrudan ilişkilendirmenin fevkalade yanlış olduğu da görülecektir. Karınca Türkçemizde en çok kullanılan metaforlardan biridir ve atasözlerimize, deyimlerimize, masal ve hikayelerimize girmiştir. Çok geniş dairede kullanılan bir metaforu bazı insanların üzerine urba gibi giydirmek olsa olsa algı yönetimi yapmak içindir ve en hafif tabiriyle iyi niyetle izah edilemeyecek bir davranış biçimidir. Hayatı, eserleri ve kendisini tanıyanlar da şahittir ki, Hocamız hangi düşünceden olursa olsun her ferde Cenâb-ı Hakk’ın isim ve sıfatlarının tecellisi diye bakar, insana insan olarak saygı duyar ve hiç kimseyi rencide etmek istemez.” denildi.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]