Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna yalan bomba ihbarına 2 ile 6 yıl arasında hapis

Ukrayna’da özellikle son yıllarda artan yalan bomba ihbarları artık yapanın yanına kar kalmayacak. Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç imzaladığı yasayla sahte ihbarcılara ağız cezalar verilmesi kararlaştırıldı.

Ukrayna’da genelde bomba ihbarları otobüs, tren ya da uçağı kaçırmak istemeyen kişiler veya sınava geç kalan öğrenciler tarafından yapılıyor.

Viktor Yanukoviç imzaladığı karar ile Anayasa’daki kanuna değişiklik getirdi. Yeni yasa ile birlikte artık sahte bomba ihbarında bulunanlara 2 ile 6 yıl arası hapis cezası verilebilecek.

Aynı şahıs sahte bomba veya yangın ihbarını tekrarladığı takdirde 4 ile 8 yıl hapis cezasına çarptırılabilecek.

Daha önceki kanuna göre yalan bomba ihbarı yapanlar için asgari maaşın 500 ila 1000 katı para cezası ya da 6 ay ile 5 yıl arasında hapis isteniyordu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]