Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Kırımlı dağcı THY bayrağını Demavend’in zirvesine taşıdı

Kırımlı ünlü cerrah ve dağcı İgor Pohvalin, 5 bin 671 metre yüksekliğinde ki Asya’nın en yüksek yanardağı Demavend Dağı’nın zirvesine Türk Hava Yolları (THY) bayrağını dikti.

Simferopol Onkoloji Hastanesi Kanser Cerrahı olan Pohvalin, “7 tepe” adlı uluslararası dağcılık kulübünün oluşturduğu ekip ile birlikte, İran’nın kuzeyindeki zirveye 11 – 17 Haziran tarihleri arasında tırmanışını gerçekleştirdi.

Demavend bölgesinde yüksek volkanik aktivitelerinden dolayı son derecede tehlikeli gecen tırmanışı Pohvalin başarıyla bitirip 18 Haziranda Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’ne döndü.

Türkiye sevdalısı Pohvalin volkanik Damavand zirvesine taşıdığı bayrağı THY Simferopol Müdürü Serhat Fil’e teslim etti.

Diyalog Avrasya Platformu (DAP) Ukrayna Komitesi üyesi Ukraynalı cerrah Pohvalin geçen sene Kasım ayında da Orizaba Dağı’nın tepesine (Pico de Orizaba – 5700 m) THY bayrağını dikmişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]