Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[FOTO GALERİ] Meridyen bu yıl da deli dolu geliyor

Ukrayna’da Türkçe olimpiyatlarının hem organizatörlerinden hem de aktif katılımcılarından Uluslararası Meridyen Koleji, bu yıl da olimpiyatlara sıkı hazırlanıyor.

Geçen yıl Türkiye’deki Türkçe olimpiyatlarında da ses getiren “Sarmaşık Gülleri”,”Karlı kayın ormanı”, “Benim öğretmenlerim vardı” eserlerinin sahibi öğrencileri de yetiştiren Meridyen koleji bu yıl sürpriz yaparak, Ukraynalı öğrencilerini hazırlamanın yanı sıra Afrikalı öğrencilerini de `Doğu ve Güneydoğu Anadolu” yörelerinin parçalarıyla izleyenlerin karşısına geçirmeyi planlıyor.

Resim kategorisi hariç 16 öğrencisiyle 11.Türkçe olimpiyatları Ukrayna finaline hazırlanan Meridyen koleji öğrencilerinin hedefi sadece Ukrayna’da dereceye girmek değil. Tabii ki Türkiye’ye gitmek ve orada Ukrayna’yı temsil etmek. Geçen yıl Türkiye’de olimpiyatlara katılan hem Yelizaveta hem de Darya “1001 gece masalları” gibi anlattıkları Türkiye şimdi hepsinin hayalini süslüyor. Onlardan biri olan geçen yılın Ukrayna şarkı kategorisi birincisi Yelizaveta Kluçnikova şöyle diyor:

“Merhaba! Ben şimdi on iki yaşındayım. Türkçe’yi Meridyen’de öğrendim. Türkçe öğrenmek çok zevkli. Biz burada sadece ders yapmıyoruz, farklı aktivite de yapıyoruz. Hem okulumu hem öğretmenlerimi hem Türkçe’yi çok seviyorum. Ben, Uluslararası Türkçe olimpiyatlarına geçen yıl katıldım ve Ukrayna’da şarkı dalında birinci oldum. Ukrayna’daki zaferimden sonra Türkiye’ye gittim ve orada gümüş madalya aldım. Ben Türkçe olimpiyatlarını çok seviyorum, çünkü o bana değişik ülkelerden çocuklar ile arkadaş olmayı öğretti ve büyük sahnelerde kendimi denemek için fırsat verdi. Bu yıl şiir ve ses kategorisine katılacağım. En büyük hayalim Türkiye’ye Olimpiyatlara tekrar gitmek”

Ne diyelim, biz hem Meridyen okulu öğrencileriyle beraber Yelizaveta’ya hem de diğer tüm katılımcılara başarılar diliyoruz.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]