Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İngiliz insan hakları üyesi BBC haberi için Ukrayna’dan özür diledi

Britanya İmparatorluğu Nişanı sahibi ve İngiliz insan hakları üyesi Claire Dimyon, Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2012 esnasında BBC’nin Ukrayna’da ırkçılık yapıldığını iddia ettiği için özür diledi.

Ukrayna’nın değişik şehirlerinde bulunduğunu, yerel halkın diğer ırk ve milletlere karşı herhangi bir negatif davranışını görmediğini belirten Claire Dimyon, Ukraynalıların diğer insanlara karşı gayet toleranslı davrandıklarını söyledi.

Harkiv Belediye Başkanı Genadiy Kernes ile görüşme esnasında Dimyon tüm Britanya adında BBC’nin Ukrayna’da ırkçılık yapıldığına ilişkin haberleri için özür diledi.

Yaptığı eylemlerle insan haklarını savunan Dimyon, Euro 2012’nin tüm katılanlar ve misafirler için ‘birlik şöleni’ olduğunu söyledi.

Dimyon, üyesi olduğu kurumun faaliyetleri çerçevesinde Doğu ve Orta Avrupa’nın neredeyse bütün ülkelerini dolaştığını ve  tek Ukrayna’da ülkedeki misafirlere karşı bu kadar çok iyimser ve içten misafirperverliğini gördüğünü açıkladı.

Dimyon: “Ukrayna’nın değişik şehirlerinde ve karşılaşmalarının geçtiği statlarında birçok siyahî gördüm. Onlar gayet rahat gözüküyordu ve herhangi baskı veya stres halinde değillerdi. Burada bulunduğum zaman esnasında emin olarak diyebilirim ki, Ukrayna’da ırkçılık yok ya da Londra’dakinden daha fazla olmadığını söyleyebilirim. Bu konuda BBC’nın doğruları söylemesi gerekirdi” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]