Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Alış Veriş

Türkiye yasa dışı ticarette Avrupa ikincisi

Türkiye'deki sigara tüketiminin yüzde 14’ü, alkol tüketiminin yüzde 13’ü ve giyim sektörünün yüzde 17'si yasa dışı

Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin yayımladığı rapora göre, yasa dışı ticarette Avrupa ülkeleri arasında Türkiye, Ukrayna’nın ardından ikinci sırada yer aldı. Anket yöntemiyle yapılan çalışmada iş dünyası temsilcileri, siyasetçiler, kamu görevlileri ve kolluk kuvvetlerinden oluşan paydaşlar bulundu.

BirGün’den İsmail Arı‘nın haberine göre, çalışma sonuçları Türkiye’nin son üç sene içerisinde yasa dışı ticareti yapılan bütün ürünlerindeki ortalama yüzde sekiz artışa işaret etti. Avrupa’daki artışın ortalaması ise yüzde iki olarak açıklandı. Çalışmaya göre Türkiye’de sigara tüketiminin yüzde 14’ünün, alkol tüketiminin yüzde 13’ünün, film sektörünün yüzde 18’inin, giyim sektörünün yüzde 17’sinin ve ilaç sektörünün ise yüzde 14’ünün yasa dışı olduğu hesaplanıyor.

Yasa dışı ilaç tüketimi yüzde 7 arttı

Son üç yılda ise yasa dışı sigara tüketiminin yüzde yedi, alkol tüketiminin  yüzde sekiz, film ve giyim tüketiminin yüzde 10, ilaç tüketiminin ise yüzde yedi oranında arttığı düşünülüyor. Yasa dışı tüketim ürünlerinin son üç yılda yüzde sekiz oranında artarak yüzde 15’e ulaştığı ise tahmin ediliyor.

En yüksek fark giyimde

Araştırmada Türkiye’de tüketicilerin toplam yasa dışı ürün tüketimleri yüzde 58 olarak belirtilirken, Avrupa Birliği ortalamasında bu oran yüzde 38 olarak paylaşıldı. Sektörler arasındaki en yüksek fark ise giyim sektöründe görülüyor. Türkiye’de sektör yüzde 66 oranında yasa dışıyken Avrupa Birliği’nde bu oran yüzde 45 ‘te kalıyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]