Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Türk Ralli Ekibi Akerman’da kupa peşinde.

Ukrayna Ulusal Liman Kupası Şampiyonası olan Kubok Limanov Kupası’nın ikinci ayağı olan Akerman rallisi Belgrod-Dnistrovsky şehrinin Akerman ilçesinde start aldı.

Ülkemizi 6 yıldır Ukrayna’da gönüllü olarak temsil eden Türk Ralli Ekibi’nin kaptanı Selami Sezer, hem yine ülkemizi gönüllü olarak temsil edecek olmalarının mutluluğunu hem de organizasyondaki eksiklikler sebebiyle burukluğu bir arada yaşıyor.

RALLİCİ SEZER KIRGIN
Kendisiyle yaptığımız görüşmede biraz kırgın olduğu hissedilen Selami Sezer; “6 yıldır büyük bir özveriyle katıldığımız bu yarışlara katılmamız ve istediğimiz ölçüde organizasyonlar düzenlememiz maddi imkansızlıklar sebebiyle gitgide zorlaşıyor, özellikle son yıllarda iyice belirginleşen Ukrayna’daki Türk toplumunun kendi içindeki birliktelik eksikliği bir çok platformda olduğu gibi son derece özel bir konumu olan ve tamamen gönüllülerle bir araya getirdiğimiz ve bütün içtenliğimizi ortaya koyduğumuz Türk Ralli Ekibi’nin geleceğini de tehlikeye atıyor,  çok açık söylemek isterim ki biz bu Ekibi kurarken kesinlikle kişisel menfaat veya diğer başka şeyler gözetmedik ve gözetmiyoruz hatta ben ve arkadaşlarım Ukrayna’da kendi ticari faaliyetlerimizden kazandıklarımızı da bu işin uzun soluklu olması amacıyla buraya yatırdık, Ukrayna’da büyük/orta ölçekte iş sahibi olan Türk işadamlarından tek ricamız oldu, bu işin bir tarafında az da olsa yardımlarınızla siz de olun, hem reklam anlamında biz Türk firmalarını destekleyelim hem de yapacakları maddi desteklerle bu Türkiye’yi temsil etme mutluluğumuzu sürdürmüş olalım.” diye konuştu.

Kendilerine bir elin parmaklarının sayısını geçmeyecek kadar duyarlı işadamının haricinde destek taleplerinin karşılıksız kaldığını ifade eden Selami Sezer; “Bu iş Türk Toplumu tarafından topyekûn sahiplenilmesi gereken milli bir bilinç işi, bu sebeple üzülerek söylemekteyim ki geldiğimiz noktada organizasyon masraflarını karşılayamadığımız için Kupanın birinci ayağına katılamadık, Türk Ralli Ekibi olarak kendi aramızda tamamlayabildiklerimizle sponsorsuz olarak ancak ikinci etaba katılabiliyoruz ve maalesef bu yarışta bundan önceki her yarışta yaptığımız Türkiye’yi tanıtan ve katılımcıların ve izleyicilerin daima çok ilgi gösterdiği Türk Bayrakları Türkiye T-shirtleri gibi hediyeler ve Baklava, Türk yemekleri gibi ikramlarda bulunamayacağız. Umut ediyoruz sizin de aracılığınızla Türk Ralli Ekibi’nin Ukrayna’da unutulup giden bir organizasyon olmasının önüne geçeriz.” dedi.

YARDIMCI PİLOT UKRAYNALI
Yarış hakkında bilgi veren Sezer, Ukrayna rallilerinin tanıdık bir isim Dimitry Brizyansky’nin bir jest yaprak yarışta kendisine yardımcı pilotluk yapacağını belirtti.

Konuya ilişkin Sezer şunları söyledi: “Bu bizim için 6 yıldır Ukrayna’da Ralli Sporunda belli bir itibara ulaştığımızı göstermesi açısından çok değerli bir kazanım, kendisiyle birlikte yarışacağımız Akerman İlçesi ve start verilecek olan Akerman kalesi her zaman dediğimiz gibi eski bir Osmanlı toprağı olması sebebiyle bizim için çok önemli ve farklı bir anlama sahip, orada olmak ve hangi sonucu alırsak alalım bu organizasyonda bayrağımızla yer almak bizim için garantilenmiş bir ödül, umut ederiz derece de alarak halkımıza hediye ederiz.”

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]