Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Rusya için petrol transit fiyatını düşürebilir

Ukrayna Enerji Bakanı Yuriy Boyko, Rusya ile petrol transit anlaşmasında imza aşamasına gelindiğini belirtti. Rusya’da Novo Ogarevo’da temaslarda bulunan Yuriy Boyko, petrolün hacmi ve geçiş süresinin net bir şekilde belirlendiğini anlaşmanın son halinin bu hafta içerisinde imzalanabileceğini bildirdi.

Petrol transiti ile ilgili Ukrayna’ya hükümetler arası sözleşme metni gönderildiğini belirten Rusya Başbakanı Yardımcısı İgor Seçin ise yaptığı açıklamada, “Ukrayna’nın uyguladığı petrol transit geçiş tarifelerini düşürmesini talep ettik.” dedi. İgor Seçin, Rusya tarafının istediği petrol transit fiyatını ton başına 53 dolar açıklamıştı.

2009 yılında Rusya ile Ukrayna arasında, Ukrayna üzerinden Avrupa’ya transit giden Rus petrolünün geçiş fiyatları üzerinde bir anlaşma imzalanmış ve tarifeye yüzde 30 zam yapılmıştı. Drujba (Dostluk) Petrol hattının hacmi ise önceki yıl olduğu gibi 15 milyon ton olarak sabit kalmıştı.

İmzalanması beklenen yeni anlaşma ile birlikte hem transit geçiş fiyatlarının düşürülmesi hem de geçen petrol miktarının arttırılması bekleniyor.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]