Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalılar yeni yıla ‘Euro Meydan’ eylemiyle girdi

Ukrayna’da yeni yıl kutlamalarının geleneksel adresi başkent Kiev’in, Bağımsızlık Meydanı’nı ele geçiren Euro Meydan eylemcileri yeni yıla coşkuyla girdi.

Yeni yılın ilk dakikalarında barikatlar çerisinde havai fişek atıldı. Hava sisli olduğu için görsel bir şölen yerine gürültülü bir coşku yaşandı. Daha sonra meydanı dolduran onbinlerce Ukraynalı her bir ağızdan milli marşlarını okudu ve din adamları eşliğinde toplu dua etti. El feneri ve telefon ışıklarını açan insanlar değişik görüntüler oluşturdu.

Bağımsızlık Meydan’daki yılbaşı kutlamalarında Eurovision 2004 birincisi Ukraynalı sanatçı Ruslana’nın yanı sıra dünyaca ünlü gruplar sahne aldı. Meydanda kurulan sahnedeki konserler sabah saatlerine kadar aralıksız devam etti.

ESKİ BAYRAKLAR ÇAM OLDU

Ukrayna’nın tarihi boyunca yeni yıl kutlamalarının merkezi olan meydan, ilk kez eylem nedeniyle çam ağaçsız kaldı. Meydana dikilecek çam ağacının malzemelerini kolluk kuvvetlerine karşı barikat yapımı ve ısınmada kullanan Euro Meydan eylemcileri eski bayrakları çam ağacı yaptı. Bayraklardan yapılan çam ağacı figüründe çeşitli batı ülkelerinin bayraklarının yanı sıra tutuklu bulunan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko posteri de yer aldı.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Ukraynalı vatandaşlardan Taras Sılenko, “Yeni yıl acayip geçiyor. Dünyanın en güzel çam ağacı bizde, zor bir dönemden geçiyoruz ama moralimiz iyi. Biz burada hepimiz bir aile gibiyiz. Sadece burada değil dünyadaki bütün insanlar bir aile olduğumuzu kabul edersek çok daha mutlu oluruz 2014 yılında. Benim Türkiye’de tanıdıklarım da var çok iyi anlaşıyorum. Birbirimizden korkmamıza gerek yok” dedi.

UKRAYNA MİLLİ MARŞIYLA DÜNYA REKORU DENEMESİ

Sloganlar atan bir Ukraynalı ise, “Kimi yeni yıla beraberindeki üç beş kişi ile giriyor, kimisi de bizim gibi 150 bin kişi ile. Tercih meselesi. Ülkemize ve dünyaya sevgi diliyorum” diye konuştu. Eylemcilere konuk olan Kiev sakinleri, Ukrayna ve dünyanın dört bir tarafından gelen turistler, canlı müzik eşliğinde çılgınca eğlendi.

Organizatörler Guinness Dünya Rekorları kitabına başvurarak sayıları 100 bini aşan katılımcı ile Ukrayna milli marşını hep bir ağızdan söyleyerek, topluca milli marşı söyleme kategorisinde dünya rekorunu kırmaya çalıştı. Ukraynalıların milli marş okuma rekor denemesi hem havadan hem de yerden çok sayıda kamerayla kayıt altına alındı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]