Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

[FOTO GALERİ] Ukrayna’da bu sefer ‘futbol devrimi’ meydanları doldurdu

Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2012’de D Grubu’ndaki Ukrayna, İsveç’i 2-1 yendiği karşılaşmayı Ukraynalılar meydanlarda izledi.

Türk hakem Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta ev sahipliği yapan Ukrayna, İsveç ile başkent Kiev’deki Milli Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Stat dışında kalan Ukraynalı taraftar karşılaşmayı; Kiev, Lviv, Harkiv ve Donetsk’te yeni açılan taraftar bölgelerinde izledi. Taraftar bölgelerinde doluluk görenlere; “iğne atsan yere düşmez” dedirtti.

KİEV’DE 160 BİN TARAFTAR MAÇI SOKAKLARDA İZLEDİ
Euro 2012’nin ikinci büyük taraftar bölgesi olan Kiev’deki alan 50 bin kişilik kapasitesinin çok üstünde taraftarı ağırlarken bu sayının Olimpiyat Stadı çevresi ile birlikte toplamda 160 bin taraftarı geçtiği belirtildi.

Kiev’deki taraftar bölgesine girmek için gelen çok sayıdaki futbolsever de giriş bölümlerinden geri dönmek zorunda kaldı. Maçın başlaması ile meydanı dolduran binlerce kişi hep bir ağızdan Ukrayna Milli Marşı’nı okudu.

Karşılaşmanın ikinci yarısının 52. dakikasında İsveç’in golcü oyuncusu Zlatan Ibrahimovic’in attığı golle üzüntüye boğulan ve sesiz kalan meydanı, Ukraynalı hücum oyuncusu Andrey Şevçenko 55 ve  62’inci dakikalarda attığı gollerle coşturdu.

Lviv ve Harkiv’deki taraftar bölgelerinde ise Ukrayna-İsveç karşılaşması anında taraftar sayısı 70 binin üzerine çıktı.

Yerel saat ile gece 02.00’ye kadar açık olan taraftar bölgelerinde eğlenceler aralıksız devam ediyor.

Başkent Kiev’in her köşesinden ‘Ukrayna’ sloganları ve sevinç çığlıkları geliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]