Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Cemil Çiçek’e Ukraynalı öğrencilerde özel hediye

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, dünyanın dört bir yanında altın bir nesil yetiştirmeye çalışan idealist, fedakar öğretmenleri tebrik etti.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren, Çiçek, “Bu gurur tablosunu ortaya koyanlara selam olsun, mimarlarına selam olsun.” dedi.

Çiçek, “Onlar kardeşlik ve dayanışma dilini ilmek ilmek dokuyor. Sabır, aşk ve sevgiyle gayret gösteriyorlar. Yatırımın en büyüğünün insana olduğunu biliyorlar. Bu tablo hamdedilecek bir tablodur, hamdediyorum. Şükredilecek bir tablodur, şükrediyorum.” dedi.

“Bu gurur tablosunu ortaya koyanlara selam olsun, mimarlarına selam olsun.” diyen Çiçek, ayrı ayrı ülkelerden gelerek Türkiye’de güzel bir motif oluşturulduğunu, halının desenleri gibi her birinin ayrı bir güzellik olduğunu vurguladı.

Çiçek, sevgi medeniyetinin mensuplarının insanın barışı, huzuru refahı için çalışıldığını vurguladı. “Anamızın ak sütü olan dilimiz, sevgimizi dile getirmenin yoludur.” diyen Çiçek, konuşmanın yegâne yolunun dil olduğunu belirterek, “Dil anlaşmak içindir, ayrışmak için değil.” diye konuştu.

“DÜNYANIN KADERİNİ GÖNÜLLÜ ELÇİLER DEĞİŞTİRECEK”

Dünyanın kaderini değiştirecek olanın gönüllü elçiler olduğunu vurgulayan Çiçek, dilin en önemli ortak değerlerden biri olduğuna dikkat çekti. Türkçe sevdalıları sayesinde dilimizin çevresinin giderek genişlediğini anlatan Çiçek, ulu çınar gibi sürekli kendini yenileyip geliştiğini ifade etti.

“ÜLKEMİZDE TÜRKÇE’YE KARŞI CİDDİ SAYGISIZLIK YAPILIYOR”

Muhteşem bir tablo yaşandığını anlatan Çiçek, bunun Türkiye’nin dervişlerinin, gönül erleriyle oluşturulan bir tablo olduğunu ifade etti. Dünyaya Türkçeyi öğretmeye çalışırken kendi ülkemizde Türkçenin perişan edildiğini, ciddi bir saygısızlık yapıldığını dile getiren Çiçek, büyük bir saygısızlık, bir lakayt içinde olunduğunun görülmesi gerektiğini söyledi.

“Bu salonun dışına çıktığınızda, Tandoğan’dan başlayın, sokağın sağına, soluna bakın, yabancı tabelalardan geçemiyoruz. Acaba biz Türkiye’de mi yoksa yabancı ülkelerde mi yaşıyoruz? Bu bir aymazlıktır, bu bir sorumsuzluktur.” eleştirisinde de bulundu.

1941’li yıllarda devlet eliyle sadeleştirme adı altında Türkçenin yozlaştırılmaya çalışıldığından yakınan Çiçek, bugün yapılanlar konusunda da duyarlı olunmasını istedi.

Konuşmasının ardından Ukraynalı öğrenciler, Çiçek’in kehribar taşından yapılan portesini kendisine bir takdim etti.

Kaynak: egitim.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]