Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Bekir Bozdağ: Birlikte hareket etmeliyiz.

Yurtdışında Türk sivil toplum kuruluşlarının etkin çalışmalarına dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Siz herkese örnek oldunuz. Biz kendi ayaklarımız üzerinde durabiliriz mesajını bütün dünyaya verdiniz. Sizin Türkiye’ye yaptığınız katkılar tartışılamaz. Bundan dolayı ayrı ayrı gönül dolusu teşekkürler ediyorum” dedi.

Bakan Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık Türkiye daha güçlü bir Türkiye. Biz diyoruz ki; nerede bir soydaşımız, nerede bir akrabamız varsa, nerede bir vatandaşımız varsa Türkiye orada olacaktır, yanında olacaktır, beraber olacaktır. Bunun için çalışıyoruz, bunun için gayret ediyoruz. İşte bu toplantı da bu amaçla Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımız tarafından tertip edilmiştir. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı aslında Diaspora Bakanlığı’dır. Nerede bir vatandaşımız varsa orada dalgalanan bir ay-yıldızlı bayrağımız var demektir.”

“Bizim entegrasyon sorunumuz yok. Bugünkü sorun entegrasyon değil eşit katılım sorunudur. Bugünkü sorun ırkçılık sorunudur, ayırımcılık sorunudur.”

“Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız artık yaşadıkları ülkelerde oy kullanabilecekler. Bu uygulama ilk olarak 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde gerçekleştirilecek.”

“Almanya gibi ülkeler çifte vatandaşlık hakkı vermiyorlar. Bu bir ayırımcılıktır, insan haklarına aykırı bir uygulamadır. Bu konuda yaşanan sıkıntıları Alman yetkililerine ilettik.”

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]