Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Merkel: Saldırıya Müslümanlar da tepki gösterdi

Paris’te gerçekleştirilen terör saldırısına Alman siyasiler de sert tepki gösterdi. Saldırının İslam ve bütün Müslümanlar ile özdeşleştirilmesinin hata olacağını söyleyen birçok Alman siyasetçi, İslam karşıtı ve yabancı düşmanı hareketlerinde saldırıyı kendi amaçları için kullanacakları uyarısında bulundu.

Paris’teki terör saldırısının Avrupa’da herkesin istifade ettiği ortak değerlere yapıldığını söyleyen Başbakan Angela Merkel (CDU), “Paris’teki barbarca saldırılara ortak değerlerimize yapıldı. Kınıyoruz. Bugün Fransa ve özellikle kurbanlarla birlikteyiz. Basın özgürlüğü, özgürlükler ve demokrasinin yanındayız.” ifadelerini kullandı. Almanya’da Müslümanlar ile iyi bir diyalogun olduğunu ve Müslümanların da saldırılara karşı tepki gösterdiklerini hatırlatan Merkel, Almanya’da Yahudi, Hıristiyan, Müslüman veya inanmayanların da eşit yurttaşlar olduğunu ve korumakla sorumlu olduklarını kaydetti.

“BÜTÜN MÜSLÜMANLAR ŞÜPHELİ HALE GETİRMEK YANLIŞ”

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Sekreteri Peter Tauber, birçok Müslüman’ın terör eylemlerini kınadıklarını ve radikalliği tehdit olarak gördüğünü hatırlattı. İslam’ı terörle eş değer görmenin hata olacağını söyleyen Tauber, Paris’teki terör saldırısını İslam karşıtı Pegida’yı haklı çıkarma gayretine girenlerin Batı’yı anlamadığını ifade etti. Tauber, “Batı, empati, tolerans demektir. Şimdi bunları gösterebilir misiniz?” ifadelerini kullandı.

FEDERAL ADALET BAKANI MAAŞ: TERÖRÜN İSLAM İLE İLGİSİ YOK

Terör saldırısını Pegida, NPD ve AfD’nin kendi çıkarları için kullanmasının utanç verici olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Heiko Maas, “Terörün İslamla ilgisi yok.” dedi. Saldırının demokrasiye, özgürlüklere ve hukuk devletine olduğunu ifade eden Maaş, “Toplumumuzun bölünmesine izin vermemeliyiz. Kim Müslümanları genel şüpheli gösterirse ona karşı durmalıyız. Terörün İslam ile ilgisi yok. Bu aynı zamanda İslam’a da bir saldırıdır. Radikaller her yerde.” dedi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Yardımcısı Ralf Stegner ise İslam karşıtı Pegida’nın ‘haklı çıktığı’ söylemlerinin kötü niyetli olduğunu söyledi. Stegner, toplumun daha fazla tolerans ile yaklaşması gerektiğini kaydetti.

Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, demokrasi ve özgürlüklerin yanında yer aldıklarını ifade ederek, teröristlerin korkutmalarına izin vermeyeceklerini kaydetti. Müslümanlara ait kuruluşlara yönelik saldırı girişimlerine tepki gösteren Özdemir, “Bu tam olarak katillerin istediği bir hareket.” dedi.

Federal Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, saldırının basın ve düşünce özgürlüğüne yapıldığını ifade ederek, teröristlerin toplumda yanlış bir İslam resmi çizmeye çalıştıklarını buna karşı durulması ve sağduyulu Müslümanların desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Saldırıların kendisini şok ettiğini söyleyen CDU Federal Milletvekili Cemile Yusuf, terör saldırılarının demokratik değerlere yapıldığını vurguladı.

İSMAİL ÇEVİK, MURAT DURDU | BERLİN – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]