Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[VİDEO] Türkçe olimpiyatlarında Ukrayna yine altın aldı‏

Bu yıl 10.su yapılan Uluslararası Türkçe olimpiyatlarına 135 ülkeden 1500 öğrenci katılıyor.

30 Mayıs’ta tüm katılımcıların İstanbul’da başlayan beraberliği 1 Haziran’dan itibaren katıldıkları kategorilerde tatlı bir rekabete dönüştü.

Şiir dalında “Benim Öğretmenlerim” şiiriyle çok güzel bir performans sergileyerek Ukrayna birinci olan Uluslararası Meridyen okulu öğrencisi Darya Korolük, kendine inananları hayal kırıklığına uğratmadı.

Ve girdiği kategoride birinci olarak Ukrayna’ya şiir de altın madalya daha getirdi. İşte Darya’nın kendi ağzından kısa hayat hikayesi ve Türkçe yolculuğu.

“UKRAYNA’YI TEMSİL EDECEĞİM HİÇ AKLIMA GELMEZDİ”
30 Nisan 1996’da Ukrayna’da doğdum. Girişken ve meraklı bir çocuktum. Birçok kız çocuğu gibi sinema oyuncusu veya şarkıcı olmak istiyordum. Çocukken en güzel elbisemi giyip sandalyenin üzerine çıkıp aileme şarkılar söyler, şiirler okurdum. Onlar da beni alkışladıkları zaman kendimi en meşhur bir yıldız kadar mutlu hissederdim.

Fakat o zaman hayatıma Türkçenin gireceği ve Türkçe Olimpiyatları kadar çaplı ve muhteşem  uluslararası bir yarışmada Ukrayna’yı temsil edeceğim hiç aklıma gelmezdi.

“ŞİİR KABİLİYETİMİ TÜRKÇE OLİMPİYATLARI SAYESİNDE KEŞFETTİM”
Çok iyi bir ailem var. Dayanışma ve sevgi ailemiz için çok önemlidir. Bu faktörler benim yetişmeme de yansıdı. Aileme bana verdiği eğitim ve terbiye için çok müteşekkirim. Ailemin desteği ve yönlendirmesi sayesinde müzik okulunu bitirdim, piyano ve gitar çalmayı, şarkı söylemeyi ve dans etmeyi biliyorum. Seyahat etmeyi, yeni arkadaşlar edinmeyi çok seviyorum. Müziğe karşı merakım var, şiir kabiliyetimi ise Türkçe Olimpiyatları sayesinde keşfettim, Türkçe şiirleri çok sevdim ve şimdi en büyük hobim Türkçe şiir okumak ve ezberlemek. Türkçe şiirlerini koleksiyon yapıyorum

“TÜRKÇE’NİN ZENGİN DÜNYASINI TÜRKÇE OLİMPİYATLARI SAYESİNDE KEŞFETTİM”
Türkçe hayatıma sürpriz bir şekilde girdi. Daha iyi bir eğitim alabilmem için liseye ailem beni Uluslararası Meridyen Okulu’na yazdırdı. Önce okulumu, sınıf arkadaşlarımı, öğretmenlerimi çok sevdim. Sonra yabancı dil olarak Türkçenin de okutulduğunu öğrendim. Okuldaki bu ikinci senem fakat Türkçeyi gerçek anlamda bu yıl öğrenmeye başladım. Türkiye’ye birkaç kez gittim. Daha önce Türkçeye ve Türkiye’ye merakım vardı yalnız Türkçeyi keşfetmemin asıl sebebi Türkçe Olimpiyatları oldu. Türkçenin zengin dünyasını bu sayede keşfettim.

“UKRAYNA’YI EN GÜZEL BİR ŞEKİLDE TEMSİL ETTİĞİM İÇİN MUTLUYUM”
Bence Türkçe Olimpiyatları çok özel ve çok farklı bir organizasyon, böyle bir şeyin olabileceğini daha önce hiç düşünmemiştim. Bu sene ilk defa katıldım, altın madalya alınca tabii ki çok mutlu oldum fakat daha sonra beni bekleyenleri tahayyül edemiyordum. Heyecanla Türkiye’deki finalleri bekledim. Okuduğum şiirimi çok seviyorum ve ülkemi layık bir şekilde temsil ettiğim için mutluyum.

Türkçemi daha da geliştireceğim, liseyi bitirdikten sonra ise üniversiteyi Türkiye’de okumayı düşünüyorum. Bizlere emeği geçen ve bu olimpiyatlarda Ukrayna’yı temsil etme imkânı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı bugün biz burada olamazdık. Çok teşekkürler.

Kaynak: egitim.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]