Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukraynalı Yelizaveta Kreçetova Bursa ve Reha Muhtarı salladı

Uluslararası Türkçe Derneği tarafından bu yıl ‘İnsanlık el ele, Bayram o bayram ola’ temasıyla düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları, Anadolu’yu bayram yerine çevirdi.

Öğrencilerin Bursa’daki programı da sevgi seline dönüştü. 25 ülkeden 65 öğrencinin Atatürk Stadı’ndaki gösterilerini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la birlikte yaklaşık 30 bin kişi izledi.

Sunuculuğunu Kadir Çöpdemir ile Arnavutluk’tan gelen öğrenci Jorda’nın yaptığı Bursa şöleninde sahneye alan Ukraynalı Yelizaveta Kreçetova, bestesi Zülfü Livaneli, sözleri Nazım Hikmet’e ait ‘Karlı Kayın Ormanı’ şarkısıyla büyük alkış aldı.

UKRAYNALI REHA MUHTAR’I ALDI GÖTÜRDÜ
Ukraynalı  Kreçetova’nın şarkısından etkilenen Vatan yazarı Reha Muhtar, köşesinde “Türkçe Olimpiyatları’nın beni götürdüğü yalnızlık günleri…” adlı bir yazı kaleme aldı.

Gurbette geçen günlere ve kaldığı öğrenci yurduna atıfta bulunan Reha Muhtar, yazısında; “Zaman zaman kendimi o koruya atar, saatlerce mırıldana mırıldana şarkılar söylerdim içimden, yüreğimden. ‘Karlı kayın ormanı’nı o küçük ağaçlık alanda kim bilir kaç kez tekrarlamıştım ki, biraz büyükçe bir bahçeyi andıran alan, bana son zamanlarda iyiden iyiye “karlı kayın ormanı” gibi gelmeye başlamıştı…

Önceki gece, 135 ülkeden tam bin beş yüz öğrencinin katldığı Türkçe Olimpiyatları’nda yabancı bir gencin ağzından “Karlı kayın ormanı”nı dinleyince o yalnızlık günleri geldi gözümün önüne…

***

Ne ki, ana dilimin gurbette, içimde büyümüş yalnızlığını bilirim…

Aşkı Türkçe yaşayamadığım günleri fazlasıyla görmüşüm…

Dünyanın dört bir tarafında, kendi etnisitenin dışında, “dil”imin hiçbir konvertibilitesinin olmadığını çok görmüş ve yaşamışım…

“Dil”imin gurbette bana yaşattığı öksüzlükleri, bastıra bastıra günlerimi yıllarımı geçirmişim…

Kompleks yapmamaya gayret ederek…

Bahçeden biraz hallice yerlere, “karlı kayın ormanı” dediğim günler çok uzaklarda kalmadı…

“Karlı kayın”ı saatlerce hayalimdeki ormanlarda çok söylediğim günleri unutmadım…”

*** [email protected]

ARINÇ, FETHULLAH GÜLEN’E TEŞEKKÜR ETTİ
Programın kapanışında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkçe Olimpiyatları’nın geldiği noktanın muhteşem olduğunu söyledi.

Dünyanın farklı ülkelerinde 20 yıl önce okulların açılmaya başladığını hatırlatan Arınç,

“Bu hizmetle bugüne kadar 300 binden fazla kişi Türkçe öğrendi. 10-11 ülke ile başladığımız olimpiyatlarda bugün geldiğimiz nokta 135 ülkeden bin 500 öğrencidir.” dedi.

“Bu güzellikleri yaşatanlara şükran borcumuz var.” ifadelerini kullanan Arınç, farklı ülkelerde okulları açan Türk müteşebbislere, görev yapan öğretmenlere ve muhterem Fethullah Gülen’e teşekkür etti.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]