Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Siyaset

Soylu: “FETÖ’cü, yalancı, müptezel, terörist” dedi, Gergerlioğlu cevabını verdi!

Gergerlioğlu: İnsan hakları savunucusuyum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun terörist olduğunu söyleyerek gereğinin yapılmasını istedi. Gergerlioğlu ise zalime karşı mazlumun yanında olduğunu söyleyerek insan haklarını savunurken kimsenin kimliğine bakmadığını belirtti.

Soylu, KOM Daire Şehit Altuğ Verdi Toplantı Salonu’nda “İl Emniyet Müdürleri ile Değerlendirme Toplantısı”na katıldı. Yaptığı konuşmada son günlerde gündemi meşgul eden çıplak arama konusu hakkında konuşan İçişleri Bakanı Soylu, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu ağır şekilde eleştirerek kendisini “terörist” olmakla itham etti.

Soylu, “Bir terör örgütünün siyasi kanadından, FETÖ’cü bir terörist olduğu herkes tarafından bilinen sözde bir milletvekilinin peşine takılıyorsunuz. Gergerlioğlu denilen fersude FETÖ’cü bir teröristtir. Bu herkes biliyor. Üzerinde sadece milletvekilliği zırhı var. Müptezeldir ve FETÖ’nün tamamen kurgusuyla beraber burada sözlerini ifade etmektedir. Anamuhalefet partisi bir FETÖ’cü milletvekilinin, bir FETÖ teröristi olan milletvekilinin bu meseleyi yalanları ile beraber ortaya taşımasına ve bunu defalarca yalanlamamıza rağmen. Defalarca yalanladık. Zihni bulanmış, aklı gitmiş, tamamen FETÖ teröristliği yapan… Ben buradan yargıya da çağrıda bulunuyorum. Hakikaten, bu adam teröristtir, bununla ilgili defalarca suç duyurusunda bulunduk, gereği yerine getirilsin” dedi.

Gergerlioğlu: Süleyman Soylu’nun seviyesine inmek istemem

Kendisine terörist ifadesi kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir video ile yanıt veren HDP Kocaeli Miletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Süleyman Soylu bana iftira atarak FETÖ’cü terörist demiş. Aslında onun seviyesine inmek istemem ama bir insan hakları savunucusu olarak hakkı üstün tutarım ve söyleyeceğimi burada beyan edeyim.” ifadesini kullandı.

“Neden bana saldırıyorlar?” diyen Gergerlioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kral çıplak dediğim için. Çıplak arama var dediğim için. Kadınlara, erkeklere, çocuklara yapılan cinsel tacize karşı çıktığım ve tüm kamuoyu yanımda olduğu için. Arkamda millet olduğu için bana saldırıyorlar. Ben herhangi bir grubun üyesi olsam kimseye bırakmam kendim söylerim. Ben bir insan hakları savunucusuyum, mağdurun kimliğine bakmam. Zalime karşı mazlumun yanındayım, yıllardır. İnsan hakları savunucusu olarak hiç kimsenin kimliğine bakmadım. Ben sadece ve sadece mağduriyetlere odaklandım. Yarın Süleyman Soylu da mağdur olsa onun da hakkını sorarım. Yarın AK Parti muhalefete düşse, mağdur olsa onun da hakkını sorarım. Biz insan hakları savunucularını anlamayanlar yalanlar, hakaretler ve iftiralarla saldırabilir ama biz biliyoruz ki millet arkamızda, kamuoyu arkamızda, hak arkamızdadır.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]