Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Odesa’daki Türk öğrencilerinin mezuniyet coşkusu

Ukrayna’nın liman ve ticaret şehri Odesa’daki, Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi’nin konferans salonunda Uluslararası Mezuniyet Şöleni gerçekleşti.

Çoğunluğunu Türk Öğrencilerinin oluşturduğu törende, Çinli ve Türkmen öğrencilerde mezuniyet heyecanını yaşadı.

Coşkulu mezuniyet törenine; Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Anton  Mihailoviç Ananyev, Türkiye Cumhuriyeti  Odesa Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Melih Demirtaş, Odesa Türk İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yurtseven, Odesa Türk Öğrenci Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri, fakülte dekanları, öğretim  üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Ananyev yaptığı konuşmasında yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitede başarılı olmaları ve aktif rol oynamalarından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Mezunlara yeni hayatlarında başarı dileyerek takdir alan öğrencilerin belgelerini veren Ananyev; “Yabancı öğrencilerin üniversitemizde kültürlerini sergilemeleri ve bizim Ukrayna kültürünü öğrenmeleri mutluluk vericidir. Ayrıca Üniversitemizdeki başarılı Türk öğrencileri de mezuniyetlerini kutluyorum.” dedi.

Muavin Konsolos Melih Demirtaş da mezunları tebrik ederek ve bütün mezunlara çeşitli hediyeler verdi.

Mezuniyet konuşmasını hem Rusça hem de Türkçe yapan Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi Öğrenci Meclisi Yabancı Öğrenciler Başkanı ve Filoloji, İngilizce Öğretmenliği Bölümü Mezunu Mehmet Karakaya; “Bugün önemli bir gün. Bugün üniversitemizden mezun oluyoruz. Mutluyuz ama aynı zamanda arkadaşlarımızdan ve hocalarımızdan ayrılacağımızdan dolayı üzülüyoruz. Zaman çok hızlı geçti. Beş yıl çok hızlı geçti. Ukrayna’ya, Odesa’ya ve üniversitemize çok alışmıştık. Rektörümüze, üniversitemizdeki hocalarımıza, dekanımıza ve uluslararası işler bölümü müdürümüze çok teşekkür etmek istiyorum ve sizleri unutmayacağım.’’ diye konuştu.

Katılımın çok olduğu törende heyecanlı diploma merasiminin ardından konser programı başladı.

Mezuniyet şöleninin sunumu, Rusça ve Türkçe olarak yapıldı. Ukrayna milli kostümlü grup Elenora Şapskiy yönetiminde ‘yeşil hayat’  dansı yapıldı ve şarkısı söylendi.

Egeli Türk mezun öğrencilerin ise ‘Harmandalı’ oyunu seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Dünya Dilleri Enstitüsü,  Filoloji, İngilizce Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Anastasiya Daroşenko söylediği Ukraynaca ve Türkçe şarkılarla mezunları ve katılımcıları coşturdu.

Zafer Doğan, Mürsel Doğan ve Harun Akar tarafından bağlama ve ney eşliğinde söylenen şarkılar Türk öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı. Türkçe çalınan ve söylenilen şarkılar Ukraynalı ve Çinli misafirlerin yoğun ilgisini çekti.

Mezuniyet Şöleninin sonunda sahneye çağrılan mezunlar, rektör yardımcısı akademik kadro, muavin konsolos hep birlikte fotoğraf çektirdi ve akabinde mezunlar kep fırlattı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]