Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Samsun ve Odesa arasında işbirliği protokolü imzalandı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ukrayna’nın Odesa kenti heyeti ile işbirliği protokolü imzaladı.

Samsun’da bulunan Odesa heyeti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Yılmaz, “Bizim ülkemizde Ukrayna’yı herkes ‘kardeş ülke’ olarak bilir. Biz de bu kardeşlik psikolojisini yüreğimize koyarak Odesa ile el ele tutuştuk. Gençlerimize ve çocuklarımıza iyi bir gelecek kurmak, iki şehrin arasındaki dostlukları geliştirmek üzere birlikte yola çıkmışlığın verdiği mutluluğu duyuyorum. Bundan sonra çok konuşmayacağız, iş çözeceğiz. Ulaşımla ilgili birkaç sistemi deneyeceğiz.” şeklinde konuştu. Ziyaret sırasında başkan Yılmaz misafirlerine ziyaret anısına plaket sunarken Odesa heyeti de Başkan Yılmaz’a çeşitli hediyeler verdi. Buradaki görüşmelerin ardından Belediye Başkanlığı toplantı salonunda yapılan işbirliği protokolü imza törenine geçildi.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, burada atılacak imza ile geniş ve verimli bir işbirliğinin önünün açılmasını arzu ettikklerini belirtti. Konuşmaların ardından alkışlar arasında imza töreni gerçekleştirildi. Törene Odesa’dan Odesa Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı Mykola Tindyuk, Odesa Bölgesel Konseyi Yönetimi Girişimcilik ve Faaliyet Bölüm Başkanı Iryna Lashkul, Odesa Balta Öğretmen Koleji Yüksek Eğitim Kurumu Müdürü Sergii Ivannikov, Özel Girişim Müdür Yardımcısı Viktor Muzalev, Kamu Girişimciliği Ekmek imalatı Kulindorivskiy Kompleksi Genel Müdürü Volodymyr Berezniak, Odesa Bölge Konseyi Doğa Yönetimi Daire Başkanı Yevgeniy Smolenskyy, Odesa Belediye Başkan Yardımcısı Myklo Ilchenko, Odesa Belediye Başkan Yardımcısı ve Odesa Belediye Meclisi Finansman Bölümü Yöneticisi Svitlana Bedrega, Odesa Belediye Başkan Danışmanı Myklo Pestruyev, Odesa Belediye Meclisi Uluslararası İlişkiler Bölümü Müdürü Svitlana Boieva, Odesa Belediye Meclis Üyeleri Ihor Dymytriev ve Andriy Zhdanov, Hellman Eastern Europe Şirketi Müdürü Oleksii Ryzhov, Plaske A.Ş. Danışmanı Vasiliy Zubkov, Turizm şirketi sahibi Alla Shevtsova, İşadamı Jevgen Chechovskyi, Ukrayna Ankara Büyükelçiliği Ekonomik konulardan sorumlu Konsolos Yuriy Torlak ve Ukrayna Ankara Büyükelçiliği Kültür, Eğitim, Basın ve Bölgesel İşbirliği konuları Atasesi Tatyana Tereshchenko katıldı.

MUZAFFER ALTUNAY | SAMSUN – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]