Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Yeni Türk Okulu Japonya’da depremin merkez üssünde açıldı

Japonya’da faaliyet gösteren Horizon Japan International okulları, yeni şubesini 2011 yılında meydana gelen depremden sonra oluşan tsunamide en çok etkilenen Sendai’de açtı.

Açılış töreninde konuşan Horizon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, yaşanan deprem ve tsunamide zarar gören öğrencilere burs müjdesi verdi. Mustafa Arslan, “Bugün Türk-Japon dostluğunun en kalıcı eserlerinden birinin hizmete girdiği gün olması itibariyle çok anlamlıdır” dedi.

Türk-Japon ilişkilerinin Ertuğrul Fırkateyni ile başladığını hatırlatan Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç ise okulların bu ilişkiyi devam ettirdiğini belirtti. Fukushima ve Van depremlerinde iki milletin birbirinin yardımına koşmasının önemli bir dostluk nişanesi olduğuna işaret eden Kılıç, bu dostluğun okullar sayesinde gelecek nesillere emanet edileceğini vurguladı.
Törende konuşan Bilecik milletvekili ve TBMM Japon Dostluk Grubu Üyesi Fahrettin Poyraz, harita üzerinde birbirine uzak görünen Japonya ve Türkiye’nin gönüllerde birbirine yakın iki millet olduğunu, okulların bu yakınlığı canlı tutacağına inandığını kaydetti.

Törene katılan Japon milletvekili Akiba Kenya ise , ” Bu okullar artık üç dili ana dili gibi konuşan bireyler yetiştiriyor, dolayısıyla daha kucaklayıcı bir dünya görüşü inşa ediyorlar.” dedi.

Sendai milletvekili Saito Yasunori’nin “Keşke bu okullar 10 yıl önce burada olsaydı, o zaman ben de çocuklarımı buraya gönderirdim.” şeklindeki sözleri davetlilerden alkış topladı.

Çocukların Türkçe, Japonca ve İngilizce şarkılar söylediği açılış töreni, Japon davul gösterisinin ardından ikram edilen Türk yemekleriyle sona erdi.

SENDAİ – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]