Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Ermenistan’daki hastaneler savaş hali nedeniyle hasta kabul etmiyor

Dağlık Karabağ’da kayıp ve veren Ermenistan hastaneleri cepheden gelecek yaralılar için rutin hastalara kapattı.

Ermenistan’da hastaneler sadece acil yardıma ihtiyacı olan hastaları kabul edecek.
Ermenistan’da, Dağlık Karabağ’daki sıcak savaş haliyle bağlantılı olarak uygulanan sıkıyönetim kapsamında hastanelerin rutin hasta kabulüne son verdi.

Ermenistan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, rutin olarak yatarak tedavi alan hastaların hastanelere kabul edilmeyeceği bildirildi.

Hastane ve poliklinikler sadece acil bakıma ihtiyacı olanları kabul edecek. Geri kalanı hastanelerden taburcu edilecek veya ayakta tedavi uygulanacak.

Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’ne karşı müdafaada bulunan Azerbaycan arasında 27 Eylül Pazar günü Dağlık Karabağ’da sıcak çatışmalar başlamıştı.

VİDEO | Ermenistan kadın ve erkek yedek askerleri Karabağ’a sevk ediyor

Dün askeri çatışmanın çıktığı Azerbaycan’ın işgal altındaki Dağlık Karabağ topraklarına, Ermeni yedek kuvvetlerini sevk etmeye devam ediyor.

Sosyal medyada Ermensitan’ın başkenti Erivan’dan otobüslerin kalktığı anların videosu yayınladı.

Görüntülerde de görebileceğiniz gibi sadece erkekler değil, kadınlar da yedek askerler arasında yer aldı.

Bazıları tedirgin iken ekserisi vatansever şarkılar söylüyordu. Daha fazla ayrıntı için videoyu izleyin.

Askere alınanlardan biri, “Bir karış toprak vermeden, tek bir asker geri bırakmadan, birlikte döneceğiz” dedi.

Azerbaycan – Ermenistan savaşı…

Dağlık Karabağ’da çatışmalar başladı. 27 Eylül Pazar günü durum ani bir şekilde sıcak savaşa dönüştü ve Ermenistan ve Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin doğrudan çatışmaya başladı.

Sıcak çatışmalar sırasında üç Azerbaycan tankı ve Ermenistan’ın 12 uçaksavar silahı imha edildiği bildirildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı basın servisi, Azerbaycan ordusuna ait üç adet tankın imha edildiğini ve çok sayıda can kaybı verdirerek Azerbaycan’ın saldırılarını püskürttüğünü iddia etti.

Cephe hattında çatışmalar devam ederken Bakü ise, Ermenistan’ın 12 hava savunma sisteminin imha edildiğini bildirdi. Ermenistan’ın sivilleri hedef alması üzerine Azerbaycan silahlı kuvvetleri sivil halkın güvenliğini sağlamak için tüm cephe hattı boyunca bir karşı saldırı harekâtı başlattığını duyurdu.

Ermenistan silahlı kuvvetleri Azerbaycan sınır muhafızlarına doğru bombardımana devam ediyor. Ermenistan daha önce, Azerbaycan ordusuna ait iki helikopter ve üç insansız hava aracını vurduklarını açıklamıştı.

Sıcak çatışmalar 12 Temmuz’da Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sınırda tırmanmaya başladı.

Ülkeler, karşılıklı olarak mevzilerine saldırmakla birbirlerini suçladı.
Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ermenistan ordusu saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]