Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Bursa, Devler Ligi’nde havlu attı

Bursaspor ilkleri yaşamak istediği bir geceden daha hüzünle ayrıldı.Bu kez İngiliz devi Manchester United’ı konuk eden Yeşil-Beyazlılar, güçlü rakibi karşısında ikinci yarıda çözüldü: 0-3. Şampiyonlar Ligi’ndeki dördüncü maçında da gol bulamayan Timsah tur şansını da kaybetti.

Şampiyonlar Ligi C Grubu dördüncü maçında temsilcimiz Bursaspor, İngiliz devi Manchester United’ı konuk etti. Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmada Timsah güçlü rakibine 3-0 mağlup oldu. Manchester United’ın gollerini Fletcher, Obertan ve Bebe kaydetti. Yeşil-Beyazlılar henüz puanla tanışamadı ve Devler Ligi’nde gruplardan çıkma şansını yitirdi. UEFA Avrupa Ligi’ne kalma hakkı hâlâ devam eden Bursa işini zora soktu.

Bursaspor maçın başında inanılmaz bir gayret ve direnç gösterdi. Savunmada Ömer-İbrahim ikilisi Berbatov’a geçit vermezken Insua, Sercan ve Turgay, Manchester United savunmasına zor anlar yaşattı. Turgay 22. dakikada mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Ergiç’in pasında Sercan ceza sahası içine girmeden bomboş durumdaki Turgay’ı gördü. Turgay, Van Der Sar ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu attı. Top Van Der Sar’ın omzuna çaptı ve kornere gitti. Bu bölümden sonra oyunun kontrolünü eline alan ManU, net fırsatlar yakalayamasa da Bursaspor defansını zor durumlara soktu ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci devreye umutlu çıkan Bursaspor, ilk golü 48. dakikada kalesinde gördü. Carrick’in ara pasında Fletcher sağ tarafta topu iyi kontrol etti ve İvankov’un yanından topu ağlara gönderdi: 1-0. Timsah gol bulmak için rakip kaleye gitmek istediği dakikalarda kalesinde ikinci golü gördü. 74. dakikada Park Ji-Sung’un ara pasında Obertan topu iyi kontrol etti ve çok sert bir şut çekerek topu ağlara gönderdi: 2-0. İyice demoralize olan Bursaspor takımı hücumcularını pozisyona sokmakta iyice zorlandı. Savunmadaki bir anlık hata genç futbolcu Bebe’nin kariyerindeki ilk Devler Ligi golünü kaydetmesini sağladı. Fletcher’in güzel pasında Bebe meşin yuvarlağı iyi kontrol etti. İvankov ile bire birde topu köşeden ağlara gönderen Bebe skoru tayin etti: 3-0.

Sağlam, Manchester United’ın hakkını verdi

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, M.United’ın futbolun nasıl oynanması gerektiğini herkese gösterdiğini söyledi. Sağlam, “Karşımızda 30 tane üst düzey oyuncusu olan bir takım vardı. Bundan sonra başarılı olmak için kadro kalitemizi artırmalıyız.” dedi. ManU’nun hocası Alex Ferguson ise, “Bursa’nın performansını beğendim. Bu takıma kredi tanımak lazım.” diye konuştu. Bu arada mücadeleyi izlemeye gelen İngiliz futbolseverlerin maçtan sonra ‘Bursaspor’ diye bağırdığı görüldü.

Timsahlar, ManU’nun yedekleri kadar etmedi!

Bursaspor’da dün forma giyen 14 oyuncunun değeri Manchester United’ın 7 yedek oyuncusunun değerini geçemedi. Transfermarkt.de sitesinde yer alan bilgilerine göre 14 Yeşil-Beyazlı futbolcunun değeri 39,6 milyon Euro olarak gerçekleşti. ManU’nun yedek kulübesinde oturan 7 yeteneğin toplam maliyeti ise 42 milyon Euro’yu buldu.

Bursaspor: 0 – Manchester United: 3
Bursaspor: Ivankov 3, Ömer Erdoğan 6, Vederson 5, İbrahim 7, Ali 6, Ergiç 7, İnsua 5 (Dk.74 Nunez), Svensson 5, Turgay 5, Volkan Şen 5 (Dk.80 İsmail Haktan), Sercan 5 (Dk.74 Ozan İpek)
Manchester United: Van Der Sar 5, Evra 6 (Dk.80 Fabio 6), Vidic 7, Carrick 7, Smalling 7, Flatcher 8 (Dk.62 Bebe 8), Obertan 8, Scholes 8, Rafael 7, Nani 7 (Dk. 28 Park 7), Berbatov 6
GOLLER: Dk. 48 Fletcher, Dk.74 Obertan, Dk. 77 Bebe
HAKEMLER: Wolfgang Stark 7, Jan-Hendrik Salver 7, Mike Pickel 7
STAT: Bursa Atatürk

ADEM ELİTOK

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]