Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AB sabah Ukrayna’ya gürledi ama öğleyin sakinleşti

Ukrayna EURO 2012 arifesinde bir taraftan şampiyonanın sorunsuz geçmesi için son kalan gücüyle kendisini çekidüzen vermeye çalışıyor. Diğer taraftan ise cezaevindeki eski siyasiler yüzünden hem içte hem dışta sınav üstüne sınav veriyor.

Daha sabah saatlerinde Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders’in AB dışişleri bakanları toplantısından önce yaptığı, EURO 2012’nin Avrupa tarafından boykot edilmesi gerektiği içerikli açıklamaları medyada yankılandı. Reynders, “Bence siyasilerin (orada) olması gerekmiyor. Biz Belçika olarak karar verdik, gitmiyoruz” dedi.

Öğleden sonra, toplantının ardından basın açıklaması yapan AB Dışişleri bakanı ve Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Cathrine Ashton, Ukrayna ile Gümrük Birliği anlaşmasını imzalamayı çok istediklerini, ancak Ukrayna’nın sorunlarını çözmesini beklediklerini söyledi.

Ardından İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt,Twitter hesabında benzer bir reçete yazdı. Bildt, “Ukrayna sonbahardaki seçimleri hukukun üstünlüğüne dayalı, özgür ve adaletli biçimde yaparsa Avrupa kapıları kendisine tamamen açılır” dedi.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]