Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

‘Ukrayna’nın küçükbaş hayvan ihraç potansiyeli büyük’

Ukrayna’nın batısındaki Karpat Bölgesi koyun yetiştiriciliği konusunda sahip olduğu potansiyeli harekete geçirmeye hazırlanıyor. Ukrayna kuzu ihracatı yapan Avustralya gibi ülkelerle rekabet etmek istiyor.

Ukrayna Tarım Politikaları ve Gıda Bakanı Mıkola Prisyajnuk, Zakarpatya Bölgesi’nde yaptığı ziyarette hayvancılıkla ilgili yenilikler ve projeler hakkında bilgi verdi.

Bakan Prisyajnuk: “Bugün Maliye Bakanlığı ile ortaklaşa bir şekilde hayvancılığın bu sektörüyle ilgili iç piyasa talebi ve üretim potansiyeli imkânlarını arasındaki balansı inceliyoruz. Hayvancılıkta balans incelenmeden kalkınma mümkün değil. Aksi takdirde mal fazlalığı ya da arz eksiği oluşur. İhracat imkânlarımızı da görmeliyiz” dedi.

Bakana göre küçükbaş hayvancılık, ihracata yönelik bir sektör. Bakanlık heyeti bu konuyla ilgili olarak daha önce Katar, Suudi Arabistan gibi ülkeleri ziyaret etti. Bu ülkeler Ukrayna’dan küçükbaş hayvan almaya hazır olduklarını bildirdi.

Bakan Prisyajnuk: “Arap ülkeleri hâlihazırda Avustralya’dan büyük partilerle koyun ithal etmek durumunda. Ukrayna bu konuda hem mesafe hem de iklim avantajlarına sahip. İşte bu nedenlerle bu sektörü geliştireceğiz” diye konuştu.

KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]