Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da seçim kampanyası 30 Temmuz’da başlayacak

Ukrayna’da, bu yılın son baharında, 28 Ekim günü gerçekleşecek milletvekili seçimleri için seçim süreci 30 Temmuzda resmen başlayacak.

Siyasi partiler ve bağımsız adaylar 30 Temmuz’dan itibaren adaylıklarını açıklamaya başlayacak partilerin milletvekili adayı göstermeleri için kendilerine verilen süre 9 Ağustos günü sona erecek.

Tek milletvekili çıkaran bölgelerden ve ulusal milletvekili (orantısal sisteme göre) olacağı için bu süre 13 Ağustos günü doluyor.

Bu sene Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2012 gibi dev organizasyonlar nedeniyle seçim programı da sıkıştı.

Ukrayna, anayasası gereği seçimlerini 2012 yılında gerçekleştirebilmek için takvimi zorluyor. Bu nedenle Merkez Seçim Kurumu (MSK) milletvekili adaylarının yaptıkları başvurulardaki hatalarını düzeltmeleri için de sadece iki gün verdi.

KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]