Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] James Bond, Çırağan’da basın toplantısı yaptı

James Bond filmi set ekibi ve James Bond rolünü oynayan aktör Daniel Craig, Çırağan Sarayı’nda basın toplantısı düzenledi.

James Bond serisinin 23’üncüsü olan ve bazı sahneleri Türkiye’de çekilen ‘Skyfall’un yönetmeni Sam Mendes, yapımcılar Michail Wilson, Barbara Broccoli, oyuncular Daniel Craig, Naomie Harris, Berenice Marlohe ve Ola Rapace’yle birlikte İstanbul Çırağan Sarayı’nda basın toplantısı yaparak soruları cevapladılar.

Filmin başrol oyuncusu Daniel Craig, ilk kez 5 yıl önce geldiği İstanbul’a ikinci gelişi olduğunu açıkladı. İstanbul’un güzel ve muhteşem bir kent olduğunu belirten Craig, Bond’un İstanbul ile ilişkisi olduğunu söyledi. Fethiye’de harika vakit geçirdiklerini dile getiren Craig, bir basın mensubunun ‘Ajan olma şansınız olsaydı, olur muydunuz?’ şeklindeki sorusuna, yaptığı işten memnun olduğu şeklinde cevap verdi.

Daha önce filmlerinde dublör kullanmadığını açıkladığı hatırlatılan ve bu filmde dublör kullandığının bilindiği ve bunun nedeni sorulan Craig, asla böyle bir şey söylemediğini söyledi. Filmde çok tehlikeli sahneler olduğunu belirten Craig, “Dublör ile çekilmesi gerekiyordu. Güvenliğe önem vermeliyiz.” dedi.

Film çekimleri için 20 gündür İstanbul’da bulunduklarını ve çok güzel zamanlar geçirdiklerini ifade eden Mendes, İstanbul’un çok özel bir kent olduğunu ve insanlarının da kendilerine çok sıcak davrandıklarını söyledi. Mendes, “Çok özel zamanlar yaşadık. İstanbul, Türkiye’nin en güzel kenti.” ifadesini kullandı. Başrol oyuncusu Daniel Craig’in çok özel bir oyuncu olduğunu belirten Mendes, Craig’in bu nesil içinde Bond’u oynayacak kalitede biri olduğunu kaydetti.

Çekimlerin Adana, Fethiye ve İstanbul’da yapıldığını ifade eden Mendes, “Şehrin bize verdiklerine bakıyoruz. Elbette ki değişikler var ama film, güzel şehirlerde çekiliyor.” diye konuştu.

Mendes, bir basın mensubunun sorusu üzerine çekimler sırasında Kapalıçarşı’da minimum seviyede hasar meydana geldiğini, ancak burada kendi ürettikleri camın kırıldığını açıkladı.

Yapımcı Michael G. Wilson da çekimler için izin alınırken hükümet yetkilileri tarafından dikkatli olmaları yolunda uyarı yapıldığını ve bu nedenle çok dikkatli olduklarını söyledi.

Televizyon ve gazetelerde filmin, Türkiye’yi İran gibi göstereceği şeklinde haberler yer aldığı hatırlatılan Mendes, bu haberlerin doğru olup olmadığını, gerçek İstanbul’u mu yoksa sahte İstanbul’u mu gösterecekleri şeklindeki soruyu cevapladı. Soruya “Hayır, asla. İstanbul İstanbul’dur. Burayı olduğu gibi göstereceğiz. Sakın merak etmeyin.” cevabını veren Mendes, “Burası harika bir şehir. Çağdaş yaşam ile tarihi, geleneksel dokuyu iç içe işleyeceğiz.” cevabını verdi.

Bu arada, yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubunun izlediği basın toplantısında Türkçe çeviri olmaması da bazı Türk gazeteciler arasında tepki ile karşılandı.

NURİ İMRE | İSTANBUL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]