Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Özyeğin, IKEA’yla Rusya’da ortak banka kuruyor

Finansbank’ı Yunanistan’ın en büyük bankası National Bank of Greece’e (NBG) satan Türkiye’nin en zengini Hüsnü Özyeğin, Rusya’da sürpriz bir ortaklığa imza attı. Özyeğin’in Rusya’da 3 milyon müşteriye ulaşan bankası Credit Europe, İsveçli mobilya devi ile yarı yarıya ortak banka kuracak. Bankanın 2013’te faaliyete geçmesi planlanıyor.

İsveç merkezli mobilya devi IKEA, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’le Rusya’da yeni bir banka ortaklığı konusunda anlaştı. Başlangıçta IKEA müşterilerine hizmet verecek bankaya Özyeğin yüzde 50 ortak olacak. Özyeğin’in Rusya’daki bankası Credit Europe Bank’tan yapılan açıklamaya göre, Rusya’daki yeni yatırım Lüksemburg’da 2006’dan bu yana faaliyette bulunan IKANO Bank aracılığı ile gerçekleşecek. Resmi kayıt işlemleri başlayan yeni bankanın 2013’te aktif hale gelmesi planlanıyor. Kurulacak banka ilk başta IKEA ve IKANO’nun kurumsal müşterilerine hizmet verecek. Bu çerçevede IKEA mağazalarında ve Mega Alışveriş Merkezleri’nde sunulan tüketici finansman hizmetlerinden IKEA Family kredi kartı, IKEA tüketici kredisi ve Mega Bonuslu kredi kartı, Credit Europe Bank tarafından verilmeye devam edecek. Kurulacak banka, kurumsal hizmetlerini Moskova’da tek şube üzerinden verecek ve Credit Europe Bank’ın tecrübesinden yararlanacak. İleriki dönemde hizmetler kademeli olarak artırılacak.

IKANO Group Rusya Temsilcisi Birger Lund, Rusya finans piyasasının çok cazip olduğunu ve Credit Europe Bank’la birlikte yapılacak ortak girişimin pazara giriş açısından kendilerine önemli avantaj kazandıracağını söyledi. Lund, “Credit Europe Bank’ın Rusya piyasasında engin tecrübesi var. Biz işbirliğimizin verimli olacağına tam olarak inanıyoruz.” dedi. IKANO Bank, Almanya, Avusturya, Polonya ve İskandinav ülkelerinde IKEA müşterilerine yönelik bankacılık işlemlerini yürütüyor. Credit Europe Bank Genel Müdürü Murat Başbay ise IKANO Bank’la stratejik bir ortaklık oluşturduklarını kaydetti. Rusya ile ilgili bankalarının engin tecrübesi ve bilgi birikimi olduğunu aktaran Başbay, IKANO ile birlikte müşterilerine daha kaliteli hizmet sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

‘RUS EKONOMİSİ, AVRUPA’DAN DAHA İYİ’

Credit Europe Bank Rusya Genel Müdürü Haluk Aydınoğlu da başlangıçta bilgi ve tecrübe paylaşımının devam edeceğini, zamanla yeni bankanın ayakları üzerinde duracağını ifade etti. 1997’den bu yana Rusya bankacılık sektöründe tecrübeleri olduğunu dile getiren Aydınoğlu, “IKEA ve Auchan gibi Batılı dev perakende sektörlerinin Rusya’da belirli bir başarı çizgisi var. Bizim de çok önemli bir Rusya tecrübemiz var. Rusya’da iş yapmak için her işin peşinden koşmak gerekiyor. Rusya kültüründe iş yapmayı öğrendik.” dedi. Yaklaşık 300 milyon ruble (10 milyon dolar) sermaye ile kuruluş başvurusunu yaptıklarını bildiren Aydınoğlu, Rusya’nın geleceğine güvendiklerini söyledi. Rus ekonomisinin petrol ve gaz gelirlerindeki artışa paralel olarak çok sağlam bir yapıda olduğunu belirten Aydınoğlu, “Geleceğine güvendiğimiz için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Rusya krizden güçlenerek çıktı. Çok büyük bir çalkantı olursa, elbette Rusya’ya da bir kısım yansımaları olabilir.” diye konuştu.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

UkraynaHaber

Sayfanızı Da Tanıtın

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]