Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Korsunskiy’e, ‘Dostluk Ödülü’ verildi

Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Tertip Heyetince, Ukrayna-Türkiye ilişkilerine katkıda bulunan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky’e ‘Dostluk Ödülü’ verildi.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Finallerinde, yapmış olduğu çalışmalar ve iki ülke dostluğunun pekişmesinde oynadığı aktif rolden ötürü, Olimpiyat Tertip Heyeti, bu yıl ki dostluk ödülünü Ankara Ukrayna Büyükelçisi Korsunsky’e verdi.

UKRAYNA İLE OSMANLI ARASINDA SERBEST TİCARET ANLAŞMASI VARDI
Yaptığı açıklamada Sergiy Korsunsky, Ukrayna ile Türkiye’nin hâlihazırda gündemindeki; serbest ticaret anlaşması gibi önemli bir konunun Osmanlı döneminde yapılan karşılıklı anlaşmalar ile çözüldüğünü söyledi.

Geçtiğimiz senelerde yapılan Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin 360’ıncı yıldönümü konulu konferansı çok “değerli” bulduğunu ifade eden Korsunsky;

“360 yıl önce iki ülke arasında yapılmış serbest ticaret anlaşmasını, içeriği noktasında çok insancıl ve yardım sever buldum. Anlaşma maddelerini okumaya başlayınca gözlerime inanamadım. Serbest ticaret anlaşmasıyla sultanın koruması altında denizlerdeki ticaret tam 100 yıl serbest bırakılmış.” diye konuştu.

“DİYALOG AVRASYA’NIN ROLÜNÜ UNUTMAMAK LAZIM”
Büyükelçi Korsunsky; “Biz kendimizi Türkiye’de çok rahat hissediyoruz, evimizde gibiyiz. Türkiye tarihi ve kültürel çok eski eserlere sahip. Şu an Türkiye’de 12 bin yıllık kalıntılara rastlandı. Bu coğrafya Hıristiyanlık içinde çok önemli çünkü bu dine ait ilk mabetler buralarda kurulmuş.” dedi.

Her gecen gün Türkiye’yi daha yakından tanıdıklarını belirten Korsunsky şunları söyledi;

“Bizim bugün ve gelecekte en büyük ortaklarımızdan biri Türkiye. Bariyerleri kaldırıp yolumuza devam edeceğiz. Bu hususta, Diyalog Avrasya’nın rolünü unutmamak lazım. Birçok projede beraber olduğumuz Diyalog Avrasya çalışanlarına, iki ülke ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı çok teşekkür ederim ve bu yapılan çalışmaların artarak devamını dilerim.”

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]