Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Euro 2012 hazırlıkları kapsamında yapılan Lviv Havalimanı açıldı

Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2012 karşılaşmalarının oynanacağı Ukrayna’nın batısındaki Lviv şehrinin yeni havalimanı Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve UEFA Başkanı Michel Platini tarafından açıldı.

Mogol istilası sonrasında şehirde dağılan kaleleri şehirleri yeniden yapılandıran Galiçya ve Volın hükümdarı Danil Galitskiy adını taşıyan Lviv Havalimanı Terminali’nin kurdelesi; Cumhurbaşkanı Yanukoviç, UEFA Başkanı Platini ve Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Altyapı Bakanı Boris Kolesnikov tarafından kesildi.

Havalimanında incelemede bulunan Yanukoviç ve Platini daha sonra birlikte açıklama yaptı.

Havalimanı açılışında kürsüye gelen Yanukoviç ; “ Yeni açılan terminal, saatte 2 bin 100 yolcuya hizmet verebilecek kapasitede. Lviv yerel yönetiminin önündeki hedefi havalimanın çevresinde modern bir alt yapı kurmak. Şimdi de bunu yapacağız.” dedi.

Ukrayna’nın Euro 2012 hazırlıkları çalışmasını takdir eden UEFA Başkanı Platini, küçük meşin yuvarlağın nelere kadir olduğunu hayranlıkla izlediğini söyledi.

Euro 2012’nin Ukrayna taraftarlar için de büyük bir futbol bayramı olacağından emin olduğunu ifade eden Platini, Ukrayna’da Euro 2012 döneminde otel fiyatlarının günlük 40 Euro’dan 500 Euro’ya çıkmasını da fırsatçılık olarak değerlendirdi. ,

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]