Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

BDT dışişleri bakanları, Kazakistan’da toplanıyor

Bağımsız Devletler Topluluğu’na(BDT) üye ülke dışişleri bakanları toplantısı, Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacak. 6 Nisan’da düzenlenecek toplantıya, ev sahibi Kazakistan yanı sıra Türkmenistan, Rusya, Ermenistan, Belarus, Kırgızistan, Tacikistan, Ukrayna, Özbekistan, Azerbaycan ve Moldova dışişleri bakanları katılacak. Toplantıda, BDT İcra Sekreteri Sergey Lebedev de hazır bulunacak.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Yercan Kazıkhanov’un ev sahipliğinde yapılacak toplantıda, örgüt kapsamında ülkeler arasındaki işbirliği konuları masaya yatırılacak. Bakanlar ayrıca, bölgesel ve uluslararası konuları da değerlendirecek.

KGAÖ TOPLANTISINDA SINIR GÜVENLİĞİ GÖRÜŞÜLECEK

Kazakistan aynı gün Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü’ne (KGAÖ) üye ülke dışişleri bakanlarının da toplantısına ev sahipliği yapacak. Toplantıda, üye ülkeler arasındaki güvenlik konuları ele alınacak.

Önümüzdeki Mayıs ayında KGAÖ örgütünün 10. kuruluş yıldönümü kutlanacak. Toplantıya, örgüte üye Kazakistan, Rusya, Tacikistan, Ermenistan, Belarus, Kırgızistan ve Özbekistan dışişleri bakanları iştirak edecek. Söz konusu toplantıya, KGAÖ Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja da katılacak.

Bu arada, Tacikistan Dışişleri Bakanı Hamrohon Zarifi toplantılar öncesi Kazakistan’a gitti. Tacik Dışişleri Bakanı Zarifi, Astana temaslarında Afganistan’dan ülkesine gelebilecek tehditlerin önüne geçilmesine yönelik konuları masaya yatıracak.

Tacikistan, 2014 yılından sonra Afganistan’ın güvenliğinin Afgan güçlerine teslim edilmesinden sonra ortaya çıkabilecek tehditlerin önüne geçilmesi için sınır güvenliğini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.

CEMİL YILDIZ | AŞKABAT – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]