Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Kırım

Siyasi tutsaklar 12 saat boyunca penceresiz ve havalandırmasız odada alıkonuldu!

Kırım Tatar siyasi tutsaklar, mahkeme duruşmaları sırasında penceresiz ve havalandırılması olmayan 3 metrekarelik odada tutuldu.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladığı Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde yargılanan ikinci Bahçesaray Grubu’ndan Kırım Tatar siyasi tutsaklar, üzerlerindeki önleyici tedbirlerin uzatılması ile ilgili mahkeme duruşması sırasında penceresiz ve havalandırılması olmayan 3 metrekarelik odada konuldu.

QHA’nın bildirdiğine göre, Moskova bölgesindeki Vlasiha Askeri Temyiz Mahkemesinde 5 Haziran 2020 tarihinde düzenlenen duruşmaya, tutsaklar Rusya’nın Rostov-na-Donu tutukevinden video konferans aracılığı ile katıldı.

SEKİZ TUTSAK, 12 SAAT BOYUNCA HAVALANDIRMASIZ ODADA!
Kırım Dayanışmasına konuşan avukat Edem Semedlyayev konuyla ilgili açıklamasında, “Duruşma 12 saat sürdü. Tüm savunma avukatlarının saatlerce müvekkillerine duruşma sırasında normal koşullar sağlamasını talep ettiğini ilk kez gördüm. Sandalye ve normal oda sağlanmasını istedik. Sekiz kişi havalandırmasız, penceresiz bir odaya konuldu. Sekiz kişiye bir bank ve bir sandalye verildi. Onlara normal koşullar sağlanmasını talep ettiğimizde, mahkeme her şeyin yasal olduğunu ve bu durumda hiçbir şey yapamayacaklarını, her şey tutukevi yönetimine bağlı olduğunu iddia ettiler.” ifadelerini kullandı.
Avukat, duruşma sırasında tutsakların rahatsızlandığını, siyasi tutsak Marlen Asanov için iki kez doktor çağrıldığını açıkladı.

Mahkeme duruşmasının 8 Haziran’a ertelendiği belirtildi.

KIRIM TATARLARI EKİM 2017’DEN BERİ TUTUKLU
Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrinde, 11 Ekim 2017 tarihinde işgalci kolluk kuvvetleri, Kırım Tatar aktivistlerin evlerinde arama düzenledi. Evlerinde arama yapılan Kırım Tatarlarının; Salaçık Kafe’nin sahibi Süleyman Asanov, evinde üçüncü kez arama yapılan aktivist Seyran Saliyev, sivil aktivist Timur İbragimov, Server Zekeryayev, Memet Belalov ve Ernest Ametov olduğu açıklandı.

İşgalciler, Süleyman Asanov’un “terör faaliyetlerini organize etme”, diğer 5 Kırım Tatarının ise “terör faaliyetlerine katılma” suçundan yargılanacağını duyurdu.

BAHÇESARAY’DA KIRIM TATARLARININ EVİNE BASKIN
İşgalciler, 21 Mayıs 2018 tarihinde Bahçesaray’da Kırım Tatarlarının evine baskın düzenledi. Baskınlardan birinin Kırım Dayanışması sivil toplum teşkilatı aktivisti Server Mustafayev’in evine düzenlendiği belirtildi. Diğer baskının ise Kırım Tatarı Edem Smailov’un evine gerçekleştirildiği bildirildi.

Evlerinde yasa dışı arama yapılan Server Mustafayev ve Edem Smailov’un, arama sonrasında işgalciler tarafından Akmescit’e götürüldüğü bildirildi. Kırım Tatarlarının, Rusya’da yasak olan Hizb-ut Tahrir teşkilatının üyesi olmakla suçlandığı ileri sürüldü.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]