Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’ya vizeler kalktı mı?

Ukrayna’ya vizeler kalktığı yönündeki haberler kafaları karıştırıyor. Anlaşma imzalandı hatta Resmi Gazete’de de yayınladı ama hâlihazırda yürürlülüğe girmedi. Konuya ilişkin T.C. Kiev Büyükelçiliği’nden yapılan açıklama şöyle:

“Ülkemizle Ukrayna arasında 22 Aralık 2011 tarihinde Ankara’da imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Vatandaşların Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma” uyarınca her iki taraf devlet vatandaşlarının 30 günü aşmamak kaydıyla vizesiz olarak diğer taraf devletin ülkesine seyahat edebilmeleri mümkün hale getirilmiştir.

Sözkonusu Anlaşma T.C. Bakanlar Kurulu tarafından 17 Şubat 2012 tarihinde onaylanmış ve karar 24 Mart 2012 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Ulusal basınımızda Ukrayna’yla vizelerin kalktığı yolunda bazı haberler yayınlanmıştır. Anlaşmanın ülkemizde Bakanlar Kurulunca onaylanmış olması anlaşmanın yürürlüğe girdiği anlamına gelmemektedir. Ukrayna tarafının da bahsekonu Anlaşma’nın iç onay sürecini tamamlaması gerekmektedir.

Sözkonusu Anlaşmanın, her iki ülkenin de gerekli iç onay süreçlerini tamamlandıktan sonra diplomatik yollardan birbirlerine yapacakları yazılı bildirimin alındığı tarihten 90 gün sonra yürürlüğe girmesi öngörülmektedir.

Anlaşmanın yürürlüğe gireceği tarih belli olduğunda kamuoyuna geniş şekilde duyurulacaktır.

Anlaşma yürürlüğe girene kadar geçecek süre boyunca vatandaşlarımızın Ukrayna’ya mevcut vize rejimimiz çerçevesinde seyahat etmeleri gerekmektedir.*

Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.”

* Ukrayna’yla vize rejimimiz: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi  Pasaport hamilleri vizeden muaftır. (Umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza Ukrayna’ya yapacakları turistik amaçlı seyahatleri için Kiev Borispil, Odesa ve Simferopol Havaalanları ile Odesa Limanı’nda 30 ABD Doları karşılığında 14 gün ikamet süreli tek giriş vizesi ita edilmektedir. Sınır kapısında vize alabilmek için gerekli belgeler için bkz:

http://kiev.emb.mfa.gov.tr/ShowAnnouncement.aspx?ID=130598

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]