Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Türkçe Olimpiyatları Romanya finalini 4 bin kişi izledi

Bu sene 10’uncusu düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları’nın Romanya Finali, 4 bin kişinin izlediği kültür şölenine dönüştü. UNICEF Büyükelçisi, ünlü Romen sanatçısı
Andrea Marin Banica ile Türk sunucu İlker Gültekin tarafından sunulan program; folklor gösterileri, skeçler, şiirler, şarkılar ve davul şovu ile dikkat çekti.

Lumina Eğitim Kurumları’nın organize ettiği “Türk – Romen Kültür Şöleni”nin biletleri haftalar öncesinden tükenirken 4 bin kişilik salon tamamen doldu. Programa Bükreş’in yanı sıra; Köstence, Yaş, Cluj, Ploieşti, Temeşvar, Galati gibi çevre illerinden de çok sayıda davetli katıldı.

‘Kültürler el ele’ sloganı ile gerçekleştirilen bu seneki organizasyon 41 öğrencinin yer aldığı davul şov ve sinevizyon gösterisi ile başladı. Geleneksel Türk kıyafeti giyerek sahneye çıkan sunucu Andrea Marin Banica, seyircilere, Türkçe “Merhaba Romanya”, derken, Türk
sunucu İlker Gültekin de Romence “Buna Seara Romania” sözleri ile programa başladı.

Romanya’daki Türk Okulları Lumina Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gürsoy, geceye gösterdikleri ilgi ve destek için bütün katılımcılara ve davetlilere teşekkür etti.

Gürsoy’un konuşmasından sonra farklı milletlerden öğrenciler 8 dilde Mevlana Celaledini Rumi’ye ait “Beri gel…” isimli şiiri seslendirdi.

Büyük alkış alan şiir sunumunun ardından Türkçe şarkı ve şiir dallarının yanı sıra, konuşma, yazma, dil bilgisi, özel beceri ve sunum dallarında dereceye giren ve Romanya’yı temsil edecek öğrenciler açıklandı.

Romen öğrencilerin dereceye giren Bingöl yöresi halk oyunları gösterisi Türk halk oyunları ekiplerini aratmadı.

82 ÖĞRENCİNİN 50 MEKANDA ÇEKİM YAPTIĞI MÜZİK KLİBİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Lumina Eğitim Kurumlarında öğrenim gören 82 öğrencinin yer aldığı ve Romanya ile Türkiye’nin 50 farklı mekanında çekilen ‘Gesi Bağları’ ile ‘Çemberimde gül oya’ isimli şarkıları seslendirdikleri müzik klibi ilgiyle izlendi.

Romanya’nın milli şairi Mihai Eminescu’nun şiirini Türk öğrenciler Romence, Romen öğrenciler ise Türkçe seslendirdikten sonra öğrenciler Ege yöresine ait Zeybek Halk Oyunları gösterisini sundu.

Ana Dil yazma – konuşma – dilbilgisi kategorisinde dereceye giren öğrencilerin ödüllerini ise Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Ömür Şölendil verdi. Lumina Eğitim Kurumları yönetici ve öğretmenlerini kutlayan Şölendil, “Lumina, Romanya ile Türkiye arasında her alanda çok iyi olan ilişkilere eğitim alanında büyük katkılarda bulunuyor.” dedi.

Şölen; öğrencilerin iki dilde seslendirdikleri “Yeni Bir Dünya” şarkısı ile sona erdi.

Bu arada programın yapıldığı Sala Palatului girişinde geleneksel Türk ve Romen mutfak ve sanatlarının sergilendiği tanıtım fuarı da büyük ilgi gördü.

HAYRİ GÜL | BÜKREŞ – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]